0 beğenilme 0 beğenilmeme
424
Eşimle boşandık hakim fetöden dolayı görevden alınmış ve usulsüz yargılamada bulunup evi terkeden döven eşim olmasına rağmen bizi hem boşadı hem de suçlu olan karşı tarafa taZminat ödemem konusunda kara kıldı. Yani mağdur edildim sonunda davayı yargıtaya gönderdim. 1 sene oldu ve dava şuanda yargıtayda.. eşim şuanda başka bir kadınla beraber o kadın beni arayıp davayı yargıtaydan çekmem konusunda tehditlerde bulunuyor ki zira bu bayan eşim benle evliyken de eşimin hayatındaymış. Şimdi elim de ses kayıtları ve ekran resimleri var bu bayana yuvamı yıkmış olmasından dolayı taZminat açabilir miyim ?
Medeni Hukuk kategorisinde (840 puan) sordu | 424

3 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Bahsettiğiniz olayda hakimin fetöden alınmış olması sizin davanızı etkileyecek sebep olmaz ancak sonradan elde edilen delillerle evlilik birliğinin sona ermesinde diğer tarafın daha kusurlu olduğunu ispat edebilirsiniz ve böylece tazminat sorumluluğunuz kalkar hüküm kesinleşince yargılamanın yenilenmesi istenmrlidir yargılamanın yenilenmesini isteme süresi, yeni belgenin ele geçirildiği tarihten itibaren üç aydır (HMK m. 377/1-c).
(800 puan) cevapladı
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Merhabalar;

Zina sebebiyle boşanma davası açan eşin, zina eden eşle birlikte olan 3. kişiden manevi tazminat talep edip edemeyeceği konusunda Kanun'da hiçbir hüküm yer almamaktadır.  Öte yandan zaten sizin olayınızda boşanma gerçekleşmiş ve bu sebeple de tarafların birbirlerine olan sadakat yükümlülüğü sone ermiştir.
(259k puan) cevapladı
0 beğenilme 0 beğenilmeme

yuvanızı yıkan kadına tazminat açamazsınız yuvanızı yıkan kadın değil eşinizdir. Eşinize tazminat açabilirisiniz. eşinizi kusursuz gibi görüp kadına yüklenilmesi hukuk korumaz. Eşiniz siz varken siz aldatıyorsa suçlu eşiniz. Karşı tarafın size sadakat yükümlülüğü yok . bu bakımdan tazminat alamazsınız. tazminata ilişkin daha detaylı kısmı bu yazıdan inceleyebiliriniz 

(5.5k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,715,794 üye