0 beğenilme 0 beğenilmeme
78
Bu güne kadar girdiğim çoğu işte, patronumun/müdürümün zoruyla mübarek günlerde x dininin ibadethanesine gidip, ibadet etmek zorunda kaldım.Bir süre sonra patronuma, ibadet etmeye gelmeyeceğimi söyledim, sen uğursuzundur deyip, işten çıkarttı. Ülkemizde yapılan bu yanlış, suç sayılıyor mudur ? Suç ise cezası nedir ? Kanunlara göre, patronumla birlikte ibadet etmeye  gitmedim diye beni işten çıkarma hakkı var mıdır ? Bu yüzden dava açabilir miyim ?
Medeni Hukuk kategorisinde (840 puan) sordu | 78

2 Cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Anayasa madde 10: Herkes dil, ırk, cinsiyet, renk, din, mezhep, siyasi düşünce, felsefi inanç, ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.

Anayasa madde 24: Herkes vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde (Temel hak ve özgürlüklerin kötüye kullanımı) hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir. Kimse ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.

Patronunuzun size bu şekilde yaklaşıma hakkı yoktur. Elbette dava açabilirsiniz fakat bunu kanıtlamanız gerekmektedir.(ses kaydı, mesaj)
(2k puan) cevapladı
0 beğenilme 0 beğenilmeme
Soruma uzun süredir cevap gelmedi.
(840 puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,707,300 üye