0 beğenilme 0 beğenilmeme
199
Merhabalar.

Öncelikle sağlıklı günler dilerim.

Adımıza açılmış bir tapu iptali ve tescil davası (miras kalması nedeniyle) mevcut. Davacı tarafın bu davayı açmasındaki sebep, kök murisin kızının nüfustan kaynaklanan bir yanlışlıktan dolayı kocasının hanesine kaydedilmesi. Öncelikle nüfus kaydının düzeltilmesi, ardından da kök murise ait veraset ilamlarının düzeltilmesi davaları açılmış ve davacı taraf bu iki davayı da kazanmış ve kararlar kesinleşmiştir. Şimdi de tapu kayıtlarının düzeltilmesi ve tescil için bu davayı açmış bulunmaktalar.

Sorum ise; delil olarak 2 adet kesinleşmiş mahkeme kararı olmasına rağmen davacı taraf arazi başında keşif icra edilmesini ve dava dilekçelerinde bilirkişi raporu talep ediyorlar. Delillerinin gayet net ve kesin olması yeterli değil midir? Keşif ve bilirkişi raporu böyle bir dava için gerekli midir?
Miras Hukuku kategorisinde (120 puan) sordu | 199

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Merhaba. İddialara göre ve somut olayı değerlendirerek keşif yapılmasına ve bilirkişi raporu aldırılmasına gerek olup olmadığıma hakim karar verecektir. Dava dilekçesinin içeriğini görme şansımız olmadığı için ayrıntılı bir şey söyleyemiyorum lakin ne olursa olsun davacının keşif ve bilirkişi istemesinde bir engel yok. Sonuç olarak bunlarım yapılmasındaki son karar hakimin.
(221k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,710,726 üye