0 beğenilme 0 beğenilmeme
121
Babadan kalma tapusuz köy evimiz var. 2 katlı. İkinci katını ağbim yaptırdı. 20 sene evvel.Zemin katında Annem yaşıyordu. Annem 2021 de mefaat etti. Eskiden beride annemle birlikte ben kullandım. Belediyede kaydı 10 yıldır benim üstüme. Elektrik faturasıda benim üstüme. Şimdi ise tadilat ettiriyorum. 100 bin tl civarında masrafı var. Tadilat devam etmekte, bir ay içinde biter.

Boşanmış olan kız kardeşim, kendisi yerleşmek istiyormuş. 4 kardeşiz. 3 kardeş bir olup hepsi, kız kardeşimin yerleşmesini istiyorlar.

Haliyle, karşı çıktım.

Evin tadilatını bittikten sonra yerleşsem, veya kapıyı kilitleyip kimseyi sokmasam, beni evden çıkarabilirler mi? Tadilat masrafını ben ödedim ve hepsi faturalı.

Bu evi kendime mal edebilmem için nasıl bir yol izlemeliyim.

Yardımcı olabilirmisiniz. ?

Haklarım nelerdir.

Ortak paylaşımda üç kardeş, biz kız kardeşe veriyoruz hakkımızı deyip evin 3/4 ünü kullanabilir mi?
Miras Hukuku kategorisinde (120 puan) sordu | 121

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Babadan kalma tapusuz köy eviniz tapusuz olduğu için taşınmaz değildir. Üst arza tabidir kuralı gereği toprak eğer babanızdan sizlere düşmüş ise üzerindeki taşınır yapılara, siz kardeşler elbirliği halinde maliksiniz. O halde herhangi bir işlem yapılırken mal sahipleri ortak karar vermelidir. Burada oy birliği aranacaktır. Ayrıca mal üzerinde uzun süredir fiili ve maddi zilyetliğiniz bulunduğu için zilyetlik davalarına veya eğer kardeşiniz evi kullanacak olursa saldırının men i davası yollarına başvurabilirsiniz. Alanında uzman hukukçulardan yardım almanızı tavsiye ederim.
(32.4k puan) cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,657,754 üye