0 beğenilme 0 beğenilmeme
88
Merhaba;

Bakıcı olarak evimizde çalışmak üzere yatılı bayan eleman temini konusunda işkur onaylı bir elemanlık danışmanlık şirketi ile görüştük. Şirket 2 eleman gösterdi görüşme sırasında. Gösterdiği elemanlardan birincisi anlatılanlara göre niteliği yüksek, tam bizim aradığımız özelliklerde biri olduğu için başka şirketlerin göstermiş olduğu daha az nitelikli ancak uygun bulduğumuz diğer adayları reddedip görüştüğümüz elemanda karar kıldık. Şirket elemanın 1 aylık maaşını elemanın işe başladığı günün 1 gün öncesinde talep etti ve kendilerine ödedik.

Gelen eleman kendisine işin içeriği konusunda detaylı bilgi verilmiş olmasına ve her türlü konuda olumlu görüş belirtmiş olmasına rağmen işe başladığının ertesi günü işi beğenmediğini belirterek ayrıldı.

Şirketi aradığımız zaman para iadesi gibi bir politikalarının olmadığını ancak isterlerse benzer özellikte başka elemanlar gösterebileceklerini belirttiler. Ancak gerek telefondaki saygısız tutumlarından gerekse tanıttıkları elemanın şirketle anlaşmalı olarak bu mizanseni yarattığına inandığımdan kendilerinden hizmet almak istemiyorum.

1- İşkur onaylı eleman danışmanlık şirketleri tüketici kanununa tabii midirler? 10 gün içinde para iadesi zorunlulukları bulunmakta mıdır?

2- Şirket hizmet yükümlülüğü olarak bundan sonra elindeki elemanlardan görüşme ayarlamayı sunuyor sadece. Bundan sonra gösterilen elemanların hiçbirinin üzerinde anlaştığımız elemanın kriterlerine uyacağına inanmıyorum. Bu durumda ödediğimiz ücretin karşılığını nasıl alacağız?

Yardımınızı rica ediyorum.

Saygılarımla
Ticaret Hukuku kategorisinde sordu | 88

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Selamlar...İlgili firmayı işkura şikayet ediniz ve firmaya para iadesini yazılı ihtar şeklinde iade talep edin para gelmez ise dava açacaksınız artık.Saygılarımızla...
cevapladı
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,715,569 üye