0 beğenilme 0 beğenilmeme
151
2 yıl 9 ay alınan cezanın 13 ayının yatılması ile denetim serbestliğe çıkılacağı gün
farklı bir suçtan/dosyadan gelen 2 yıl cezanın önceki ceza ile toplanıp 4 yıl 9 ay olarak hesaklanarak 18 ay daha yatış verilmesi toplam 21 ay olarak işlemesi doğrumudur ?
sonuçta 2 yıl olarak sonradan gelen cezaya denetim serbestlik uygulanmamıştır farklı suçlar olması denetim serbestlik uygulanmasına engelmidir ?iadei mahkemeye başvuru yapılması cezada değişiklik yoluşturur mu ?
Ceza Hukuku kategorisinde sordu | 151

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
Selamlar...Denetimli serbestlik şartları bozulursa dosyalara ihbar gider denetimli serbestlik şartı bozulursa artık cezayı çekmeniz gerekecektir. Bunun dışında iadeyi muhakeme cezanın infazını durdurmaz ne yazıkki.Başvuru yapabilirsiniz.Saygılar...
cevapladı
Selamlar,

Kişi ilk suç ile 33 ayın 13ünü yattıktan sonra denetimli serbestliğe çıkacakken, 24 ay gelen farklı suçtan olan ceza ile 18 ay daha yatacak bu durumda 2. suça herhangi bir indirim olmamakta bu kısım biraz yanlış gibi geldi bana o yüzden eğer yanlış ise gerekli başvuruları yapması için avukat tutmak mantıklı olacaktır aksi durumda zaten yapacak birşey yok, ceza yargıtaydan onanmış gelmiş..

Veya sizin dediğiniz gibi denetim serbestlik şartları bozulursa durumu bu anlattığım olayı kapsıyor mu ?

Teşekkürler
7,519 soru
5,153 cevap
735 yorum
1,658,451 üye