Gönderen Konu: Erken Çocuklukta Yabancı Dil Öğretimi 4  (Okunma sayısı 2083 defa)

Çevrimdışı Av. Kurty

  • Administrator
  • Aktif Üye
  • *****
  • İleti: 73
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
    • hukukevi
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Erken Çocuklukta Yabancı Dil Öğretimi 4
« : Eylül 12, 2012, 11:54:28 ÖS »
Türkiye’de Yabancı Dil Eğitimi
    Cumhuriyet döneminin ilk yıllarından itibaren özel Türk okulları açılmaya başlamıştır.
İlk olarak da, “Türk çocuklarını, yabancı bir dil öğrenmek için yabancı okullara gitmekten kurtarmak (Demircan, 1988) amacıyla 31 Ocak 1928 tarihinde Türk Eğitim Derneği kurularak, 1928-1934 yılları arasında bugünkü TED Koleji ortaya çıkmıştır. Bu kolej1951 –
1952 öğretim yılına kadar takviyeli İngilizce dersleri yaparken, bu yıldan sonra tamamen
İngilizce eğitime geçmiştir (Çelebi, 2006). TED kolejiyle başlayan yabancı dil öğretimi günümüzde artık birçok örgün eğitim kurumunda yerini almıştır. Hatta ilköğretim 4. sınıfta İngilizce öğretimi milli eğitim müfredatında mevcuttur.
Ülkemizde Erken Çocukluk Döneminde İngilizce Öğretimi
Milli Eğitim Bakanlığınca anaokullarının müfredatında İngilizce öğretimi henüz yerini almamıştır. Bu yüzden devlete bağlı kurumlarda İngilizce öğretimi yoktur. Bununla
beraber özel kreşlerin bazılarında haftada bir saat branş öğretmenlerinin eşlik ettiği İngilizce dersleri yapılmaktadır. Ülkemizdeki okul öncesi öğretmenlerinin erken çocuklukta İngilizce edinimine yönelik tutumları yöntem kısmında incelenmiştir.
Yöntem
    Örneklem:

Çalışmanın örneklemini 2009 - 2010 eğitim ve öğretim yılında görev yapan on beş okul öncesi öğretmeni oluşturmaktadır. Katılan öğretmenlerin tümü lisans mezunudur. Bu öğretmenlerin, on üç tanesi devlete bağlı anasınıflarında görev yaparken; iki tanesi özel anaokulunda görev yapmaktadır. Devlete bağlı kurumlarda görev yapan on üç öğretmenin sekizi ilçede, beşi köyde görev yapmaktadır. Bu öğretmenlerin mesleki deneyimleri; 4 tanesi 0-2 yıl arasında, 5 tanesi 3-5 yıl arasında, 4 tanesi 6-8 yıl arasında, 2 tanesi de 9 yıldan fazla deneyime sahiptir.
« Son Düzenleme: Eylül 12, 2012, 11:59:23 ÖS Gönderen: Av. Kurty »
...ve adalet; her şey için!