Gönderen Konu: Turkticaret.net\\\'in trafik aşımı için ücret talebi  (Okunma sayısı 2716 defa)

Çevrimdışı Cüneyt Bahar

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 1
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
Merhabalar arkadaşlar,
Çalıştığım bir kurum domain, host, mail v.s. hizmetlerini Türkticaret.net ten alıyor.
Eylül ayına ve temmuz ayına ait 6\\\'şar gb trafik aşımı var. Trafik kotası 4 gb imiş... bu aylarda 10 gb trafik kullanmışız.

Sitemiz şu anda kapalı ve mail servisini kullanamıyoruz. Yönetici panelinden 90ytl
ödememiz gerektiği yazıyor yoksa açmayacaklarmış siteyi ve mail hizmetini.

Bende aradım Türkticaret.net i başka firma ile anlaştığımı söyledim. O 90 ytl yi yeni anlaştığım host firmasına ödediğimi söyledim. Onlarda trafik aşım ücretini ödemek zorunda olduğumuzu ödemez isek domaini yeni host firmasına yönlendirmeyeceklerini söylediler.

Sormak istediğim şey artık onlardan host almasak bile bu trafik aşımı ücretini yasal olarak ödemek zorundamıyız? Temmuz ayına ait 6gb trafik aşımı var fakat siteyi 4 ay sonra kapatıyorlar. Bize trafik aşımı var diye hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Nedenini sorduğumda \\\"bundan sonra mail gelecek trafik aşımı olduğuna dair\\\" dediler.

Bu parayı bize fatura edebilirler mi? Yada yine bir 4 ay sonra faiz vs. koyabilirlermi bu paranın üstüne?

İş yerim peşin 10 yıllık ödemiş domain adını . 10 yıl bu hizmeti sorunsuz alabilmeliyiz. Host firmalarında en büyük açıkta burda zaten peşin ödüyosunuz parayı çeşitli bahanelerle üstüne daha para istiyolar. Parayı ödemezsek yönlendirme yapmayacaklarını söylediler.
Hukuk bilgisi olan arkadaşlar konu ile ilgili yardım edebilirlerse sevinirim.


Not: firmamızla herhangi bir anlaşma imzalanmamış sadece sitesinde sözleşme metni var. Aşağıdaki sözleşmede tek taraflı şartları koymuşlar anlayacağınız.
\\\"Ek Madde 2: Anlık trafik kullanımı sınırsızdır, aylık trafik bedeli ise kullanılan paket türüne göre farklı şekilde hesaplanır. Max. trafik, Sınırsız Web Alanı Paketlerinde 4 GB/Ay; Profesyonel Web Alanı Paketlerinde trafik sözleşmede belirtilecektir. Trafik aşımları, her ayın ilk haftasında 8.99YTL/GB olarak hesaplanır ve kullanıcıdan trafik aşımı bedeli talep edilir. Trafik aşımı hesaplandıktan sonra kullanıcı 1 hafta içerisinde ödemesini iletmek zorundadır.\\\"
Saygılarımla...