Yanıt gönder

Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir.

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Dosya Ekle:
(Eki Kaldır)
(daha çok eklenti)
Kısıtlama: 4 post başına, Toplam Boyut ( En Fazla ) 192KB, Kişisel Boyut ( En Fazla ) 128KB
Bir moderatör tarafından onaylanana dek ekli dosyalar görüntülenmeyecektir.
Doğrulama:
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Kimdir?(Küçük Harflere Duyarlıdır!):
Cumhuriyetin Kuruluş Yılı?:

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: Av. Ahmet Delikanlı
« : Aralık 11, 2012, 09:21:58 ÖS »

Selamlar...

Anlatmış olduğunuz olayda evler kaçak yapıya giriyor zanlımca hisseli ve müşterek mülkiyete bağlı arazi üzerine ev yapılması bize göre imkansız görünüyor. Zanlımca kendi aranızda fiili taksim yoluna gitmişsiniz. Şimdi ise ev satılması konusu gündeme geldiğinde hissedarlar itiraz edince satış mümkün olmayacaktır. Yapmanız gereken ortaklığın giderilmesi davası açmanız gerekecektir. Hukukevi yönetimi olarak bu konuda uzman bir avukattan faydalanmanızı öneririz. Saygılarımızla...
Gönderen: beylerli
« : Aralık 08, 2012, 01:11:47 ÖS »

  Merhaba,
biz üç kardeşiz.Babamızdan miras kalan bir dönümlük arsa üzerine sıralı üç tane ev yaptık.Ancak tapu 1/24 oranında hisseli.Evleri satmak istedik ama bir kişi satış yapmak istemeyince satış işlemi gerçekleşmedi.Benim evim ortada yani iki numara.Arsa ana yola sıfır.En sondakine arsamdan araba yolu vermek istemiyorum hatta duvar örüp geçmesini istemiyorum,alt taraftan giriş yapma olanağı var.Yasal açıdan böyle bir hakkım var mı? ya da ne yapmam gerekiyor?
  Kendi hissemi(evi) nasıl satmam olasıdır?
Yanıt verirseniz çok memnun olurum.
Gönderen: Av. Aysun Delikanlı
« : Eylül 14, 2011, 03:22:06 ÖS »

Miras ancak mirasbırakanın ölümüyle açılır. Bu nedenle annenizin yapmış olduğu bağış işlemi hakkında şimdilik yapılacak bir şey yoktur .
Mirasbırakan ancak mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabilir. TMK.nın 571.maddesinde; ''Tenkis davası açma hakkı, mirasçıların saklı paylarının zedelendiğini öğrendikleri tarihten başlayarak bir yıl ve her hâlde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın açılması tarihinin üzerinden on yıl geçmekle düşer.' şeklinde belirtilmiştir.Saklı pay kanunda altsoy için yasal miras payının yarısı olarak belirlenmiştir.
 Bu nedenlerle eğer annenizin yapmış olduğu tasarruf(bağış işlemi) saklı payı zedeleyecek boyutta ise ancak ölümünden itibaren 1 yıl ve herhalde mirasın açılmasından itibaren 10 yıl içinde tenkis davası açılmalıdır.

Gönderen: kurtulus1
« : Ağustos 31, 2011, 06:47:19 ÖS »

         Biz üç kardeşiz. Babam 5 sene önce vefat etti ,annem 81 yaşında.Bundan yaklaşık sekiz ay evvel annem kendine ait olan 10 dönümlük bağı habersizce küçük kardeşimizin üzerine geçirmiş.Bu durum diğer kardeşimle beni rahatsız etti.Bizim hibe edilen bu araziden hak talep etme imkanımız var mı?Bu aşamada yapmamız gerekenler neler ?Yardımcı olursanız memnun oluruz.Teşekkürler, iyi çalışmalar.