İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Av.EkinALTUN

Sayfa: [1]
1
Enerji Hukuku / Nükleer Enerji
« : Mart 29, 2011, 10:54:50 ÖÖ »

Dost Enerji Kaynağı mı? Yoksa Zehir Kaynağı mı?

11 Mart tarihinde Japonya'da meydana gelen deprem ve arkasından ortaya çıkan Tsunami sonrasında, nükleer santralde oluşan hasar sonucu gelinen nokta, basından da takip ettiğiniz üzere neredeyse tüm dünyayı etkileyecek bir hal aldı.

Deprem bölgesi olmamıza rağmen, ve bununla birlikte  daha inşaa edilen binaların büyük çoğunluğu en ufak sarsıntılarda bile yıkılacak şekilde yapılırken, sizce Türkiye Nükleer Santral'in kurulabileceği bir ülke midir?

Lütfen bu soruya Japonya'nın mimarisi, Japon Devlet'inin vatandaşına gösterdiği hassasiyeti ve mühendislik çalışmalarını göz önünde tutarak cevap veriniz.

Saygılarımla

2
Enerji Hukuku / ATIKTAN ENERJİ ÜRETİMİ MUCİZESİ
« : Şubat 17, 2011, 11:17:10 ÖÖ »
ÇEVRE DOSTU PARS ENERJI
Hayvansal ve tarımsal üretimin yoğun olduğu Burdur’da, elektrik, ısı ve organik gübre elde edilen biyogaz santrali kurma, Şeker Fabrikası’nın pancar atıklarının da biyoenerji de değerlendirilebilmesi konuları ele alınan toplantıda, Pars Enerji Grubu’nun bölgeyi yakından takip edip gözlemlemek için şube açmak istediği bildirildi.

Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Pars Enerji Grubu Genel Müdürü Kayhan Kalelioğlu, hayvansal ve tarımsal üretimin yoğun olduğu Burdur\\\'a elektrik, ısı ve organik gübre elde edilen biyogaz için santral kurma düşünceleri olduğunu söyledi.

Biyogaz Yatırımları Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı ve yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Pars Enerji Grubu Genel Müdürü Kayhan Kalelioğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Burdur Yatırım Destek Ofisi (YDO)\\\'ni ziyaret ederek Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan\\\'a, hayvansal ve tarımsal atıkların biyogaza çevrilerek değerlendirilmesinin ekonomik ve çevresel etkileri konusunda bilgi verdi.

 Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinde biyogaz tesislerinin oldukça yaygın olduğunu hatırlatan ve bu teknolojiyi ülkemize kazandırıp temiz enerji üretimi sağlamak için yoğun çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Kalelioğlu, kurulacak bir biyogaz tesisinden, elektrik, ısı ve organik gübre elde edildiğini, organik atıkların gelişi güzel çevreye atılmasının yerine yenilenebilir enerji üretimi ile ülke ekonomisine kazandırılabileceğini söyledi.

3
Enerji Hukuku / YEKTEM ENERJİ SEMİNERİ 2011 / EĞİTİM FIRSATI
« : Şubat 16, 2011, 08:04:43 ÖS »
Ülkemizde Yenilenebilir enerji kaynakları yatırımları başından beri sıkıntılı bir sürec geçirmektedir.Gerek yatırımcıların bu konudaki yetersiz bilgileri,eksik ve yerine oturmamış kanunlar ile uygulama yönetmenlikleri,teşvikler sıkıntılı sürecın baş mimarı olmuştur.
Bunun üzerine eğitime önem vererek BEM kodlu sosyal eğitim formu oluşturduk ve  gebze tubitak enerji enstitüsü eğitim salonlarında 30 kasım ve 1 aralık tarihlerinde biyokütle eğitimi verdik.Bu Bem kodlu sosyal eğitim platformunu bölgesel olarak tüm illerde de planlamaya başladık
Şimdi ise bilindiği üzere;

Ocak ayının başında, TBMM yenilenebilir enerjiler üzerinde uzun zamandır beklenen yasayı onayladı.

 Bu kanun da önemli kurallar oluştururken,  diğer destek önlemleri, yatırım güvenliği için tarifeler ve teşvikler de yer aldı.

Bu da daha az riskli bir yatırım ortamı getirdi.

Yenilenebilir enerji için YEKTEM teknoloji eğitim merkezi olarak biz bu bağlamda, “Türkiye ve Avrupa da yenilenebilir enerji” konusunda  üç günlük bir  eğitim semineri düzenliyoruz.

Konular  önemli odak noktası olan  rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, jeotermal enerji, hidroelektrik ve biyokütle den oluşmaktadır.
Hem hukuki boyutu  hem de mühendislik ve ekonomik boyutu ile sunulacak  olan bu eğitim semineri  “Antalya\\\'da  23-   27.Mart 2011” tarihinde gerçekleşecektir.

Katılımcılar yerli  ve yabancı yatırımcılar, yerli ve yabancı enerji şirketleri, kurumlar  ve Odalar olacaktır.
Eğitimi verecek olan kişiler Almanya’da uygulamacı ve eğitimci uzmanlar arasından seçilmiştir.
Aynı zamanda Enerji Bakanlığı’na bağlı kurumlardan  konuşmacı olarak katılım olacaktır.

Seminerimiz Türkiye\\\'de yenilenebilir enerji kaynakları alanında mevcut durum hakkında genel bir bakış elde etmek için ve  Türkiye\\\'de yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılar için iyi bir fırsat sunuyor.

Amacımız;  yerli ve yabancı şirket ve yatırımcılarının bakış açısını genişletmek , doğru bilgiyi kendilerine sunmak ve bilgiyi aktaracak olan kitlenin ise bilgilerini daha sağlam temeller üzerine aktarabilecek seviyeye ulaştırmaktır.  


Yatırımcı bu değerlendirmeler sonucunda hangi tip projede neye yatırım yapacağını,neyle karşılaşacağını,ne elde edeceğini ve bu yatırım süresinin geri dönüşünü hatasız bir öngörü dahilinde bilmelidir.

Yenilenebilir enerji yatırmları yönlendirmek yatırım yapmak zor iştir.Bu konuda demin belirtiğim gibi çalışmalar sonrası ciddi bir öngörü ve sabrıda birleştirmek gereklidir.

YEKTEM olarak ANTALYA\\\'da düzenliyeceğimiz teknolojik eğitim 24 mart 2011  tarihinde 27 mart 2011 tarihine kadar sürecektir.Çok sayıda yabancı şirket katılımı beklemekteyiz.Bu yüzden yatırımcıların bu eğitim sonrası yabancı firmalarlada ikili görüşmeler yapması olanağınıda sağlamış olacağız.
Sponsor olacak kitleninde destekleri ve işbirliği ile bu semineri de başarı ile gerçekleştireceğiz.
Sponsor ve/veya Katılımcı olmak isteyen katılımcılar için ayrıntılı bilgilerimiz sürekli güncellediğimiz web sitemizde mevcuttur.

Kayhan KALELİOĞLU
YEKTEM – BEM platformları Kurucusu
Biyogaz Derneği Başk.Yrd.
www.yektem.com
 info@yektem.com

4
Enerji Hukuku / TEŞVİKLER VE YEK
« : Şubat 09, 2011, 10:55:21 ÖS »
Degerli Uyeler;

TBMM\\\'nin, yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili yasayı onaylaması üzerine teşviklerde meydana gelen değişim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sayfa: [1]