Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Ticari Hukuk Siteleri / Avukat Dosyası İmalatı
« Son İleti Gönderen: avukatdosyasi Ocak 10, 2021, 10:22:37 ÖS »
Avukat dosyası imalatı ve avukat dosyaları ürünleri sipariş edilirken dikkat edilecekler ve sipariş verirken nelerin önemsenmesi gerekir ?

Avukat dosyası öncelikle hassas ve uzun ve yorucu emek isteyen bir süreçten geçerek üretilir.

Tüm bu süreçlerin layıkıyla geçirilmesi için ve bu imalat sürecini tamamlamak için kalifiye elemanlar ve son teknoloji makine parkurlarına sahip firma gerekmektedir.

Avukat dosyası imalatı konusunda uzmanlaşan Evren Dosya, bu alandaki yılların birikimi ve tecrübesiyle üretimlerine aralıksız devam etmektedir.

Kişiye ve isme özel avukat dosyası üretmekte, tamamen istekleriniz doğrultusunda sıfırdan size özel dosya tasarlama hizmeti sunmaktadır.

Tüm bunları ve daha fazlasını inceleyebilmek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz : https://www.evrendosya.com

Whatsapp : 0532 334 97 42

2
Genel Sohbet Alanları / cınsel suc kızı arkadan yaptı onden surttu
« Son İleti Gönderen: kamil78 Eylül 27, 2018, 12:59:42 ÖS »
kızın arkandan yaptı onumden surttu demesı sonucu ıftırayla yargılanan arkadas ama kızın saglık raporu temız hıcbır sıkıntı yok zedelen me yok bunun la ılgılı bılgı vere bılırmısınız acıl raporun temıız gelmesı mahkemece nasıl ısler
3
İnstagram beğeni kasma sitelerine yeni bir soluk getirdiğimiz ve uzun uğraşlar sonucunda açabildiğimiz altintakipci.com sitesini tanıtacağım. Bu site diğer instagram takipçi hilesi sitelerinden farklı olmakla birlikte aynı zamanda tamamen ücretsiz ve güvenli. Peki bu nasıl oluyor diyorsanız bizi diğer siteler ile karıştırmamanızı öneriyoruz. Bizim amacımız siz değerli takipçilerimize en iyi hizmeti sunmak ve bu piyasaya yeni bir şeyler kazandırmak. Kredi sistemi ile çalışan bu sitemizde günlük 2000 kredi ile rahatça takipçi, yorum veya beğenilerinizi arttırabilirsiniz. Eğer bu günlük kredi size yetmiyor ve ben daha fazla takipçi arttırmak istiyorum diyorsanız sitemizde ki gösterilen adımları takip ederek kredi arttırabilir aynı zamanda sizlere daha iyi hizmetler ve sitemizi daha iyi hale getirebilmemiz için bizi teşvik etmiş ve destek olmuş olursunuz. Siz kullanıcılarımız için kullanması kolay ve karmaşık gözükmeyen bir arayüz kullandık. Bu sayede zorlanmadan kendi başınıza istediğiniz kadar takipçi veya beğeni arttırabilirsiniz. Sitemizi nasıl kullanacağınızı bilmiyor iseniz kısaca bahsedelim. Öncelikle adresimiz olan altintakipci.com adresine gidiyorsunuz. Ardından takipçi veya beğenisini arttırmak istediğiniz instagram hesabınız ile giriş yapıyorsunuz. Bahsettiğim talimatlar burda devreye giriyor ve kredi arttırmakla birlikte bize destek olabiliyorsunuz. Ardından arttırmak istediğiniz (takipçi,yorum,beğeni) seçiyorsunuz. Ne kadar arttırmak istiyorsanız onun miktarını yazıyorsunuz ve göndermeye başla diyorsunuz. İşte bu kadar basit. Bu adımları uygulayarak zorlanmadan kolay bir şekilde takipçilerinizin artışını seyredebilirsiniz. Diğer hazırda bulunan hile siteleri gibi sizlerinin hesaplarını çalmak veya yalanlar ile para kazanmak gibi bir amacımız yok. Bu siteyi açarken en önemlisinin güvenilirlik olmasına özen gösterdik. Çünkü biliyoruz ki her sitenin amacı hesaplarınızı çalmak veya yalanlar söyleyip reklam yaparak para kazanmak. Biz sadece sizler için güvenilir ve tamamen ücretsiz olan bir platform yapmak, özgürce dilediğiniz gibi korkunuz olmadan vakit geçirebileceğiniz bir site açmaya çalıştık. Eğer siz takipçilerimiz için başarabilmişsek gurur duyarız. Sizde bu siteyi beğendiyseniz bize destek olmaktan çekinmeyin. Daha iyi projelerde görüşmek dileğiyle. Şimdiden hepinize bol takipçiler..
4
İdare ve İdari Yargılama Hukuku / vekil usta öğretici ilgili
« Son İleti Gönderen: erdelix Ekim 04, 2017, 06:01:55 ÖS »
iyi günler 900 günden fazla yani eğitim yılı 180 gün alınırsa 5 yıldan fazla 5510 sayılı kanunun 4a/(SSK) statüsündeki
ücretli öğretmen hizmetim vardır.bu kazanım bana sigorta ile ilgili şu anda ne gibi haklar verir ve gelecekte bundan faydalanmak
için potansiyel haklarım en fazla neler olur? bir ufuk çizmek ve önümü görmek için sordum mesela bir gün bu şartlara kadro gelir mi?
taşeron konusuyla da bağdaştırarak cevaplarsanız sevinirim.ayrıca sigorta ayda en çok 16 gün yattığından toplam 900 gün gözüküyor
fakat tam yatsaydı 1800 günden fazla olacaktı bu eksik sigorta günlerinin de devlet eliyle tamamlanması için neler yapabilirim?
elden ödemeyi kastetmiyorum yani devletin bu eksik günleri kendisinin tamamlaması için nasıl bir yol izlenmeli?
5
İş-Sosyal Güvenlik ve Sigortalar Hukuku / vekil öğretmen
« Son İleti Gönderen: erdelix Ekim 04, 2017, 06:00:50 ÖS »
iyi günler 900 günden fazla yani eğitim yılı 180 gün alınırsa 5 yıldan fazla 5510 sayılı kanunun 4a/(SSK) statüsündeki
ücretli öğretmen hizmetim vardır.bu kazanım bana sigorta ile ilgili şu anda ne gibi haklar verir ve gelecekte bundan faydalanmak
için potansiyel haklarım en fazla neler olur? bir ufuk çizmek ve önümü görmek için sordum mesela bir gün bu şartlara kadro gelir mi?
taşeron konusuyla da bağdaştırarak cevaplarsanız sevinirim.ayrıca sigorta ayda en çok 16 gün yattığından toplam 900 gün gözüküyor
fakat tam yatsaydı 1800 günden fazla olacaktı bu eksik sigorta günlerinin de devlet eliyle tamamlanması için neler yapabilirim?
elden ödemeyi kastetmiyorum yani devletin bu eksik günleri kendisinin tamamlaması için nasıl bir yol izlenmeli?
6
Avukatlar / Devre Mülk Aidatı
« Son İleti Gönderen: Esra Alkan Temmuz 09, 2017, 11:52:22 ÖS »
Devremülk olarak hisse satın aldım bir kez gittim daha yeni açılmış tı termal su dedikleri soğuk bir sudan ibaretti . etaplarin çoğu henüz yapılmamış .Benden tatile gitmesemde yıldat ödememi istiyorlar kiralama departmanı kurulmamış.tamamen yapılmamış biyer için yıldat ödemek zorundamıyım.

Teşekkürler
7
Genel Hukuk Konular / Ynt: Cezai Konularda Uluslararası Adli Yardımlaşma
« Son İleti Gönderen: Av Hülya Kurt Mayıs 29, 2017, 10:35:40 ÖÖ »
BYLOCK İLE İLGİLİ İDDİALARIN HUKUKİ DEĞERLENDİRMESİ

   Daha önce hazırlanmış olan iddianamelerde delil olarak gösterilen Bylock'a dair bilgilerin LİTVANYA'dan elde edilen bir server (bilgisayar, hard disc, hardware) dan temin edildiği belirtilmektedir.
   Yurtdışından söz konusu delillerin elde edildiği iddianamelerde açık olarak belirtildiğine göre yurtdışından delil elde etmenin ancak hukuken geçerli bir yolu bulunmaktadır ki öncelikle bu yolun ne olduğu ve usulünün ayrıntılarının izahı gerekecektir.
   Türkiye'de yürütülmekte olan bir ceza kovuşturması ya da soruşturmasında ihtiyaç duyulan delillerin yurtdışından elde edilmesine Cezai Konularda Uluslararası Adli Yardımlaşma (CEKUAY) denilmektedir. CEKUAY'ın usul ve esasları 18.03.1968 tarihli ve 1034 sayılı onay kanunu ile onaylanan ve bu onay kanununun 16.10.1968 tarihli Resmi Gazetede yayınlandığı tarihten beri iç hukukumuzun bir parçası olan "Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Avrupa Sözleşmesi"nde (CEKUAY) ve bu sözleşmenin iç hukukumuzda uygulanmasını kolaylaştırıp tamamlayan ve ona aykırı hüküm içeremeyecek olan 23.04.2016 tarihli ve 6706 sayılı "Cezai Konularda Uluslararası Adli İş Birliği Kanunu"nda düzenlenmiştir. Bu Kanun ise 05.05.2016 tarih ve 29703 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış olup o tarihten itibaren yürürlüktedir. Ayrıca sözü edilen sözleşme ve kanunların uygulamasını ve ayrıntılarını gösteren ve uluslararası adli işbirliğinde "Merkezi Makam" olarak görev yapan Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü (UHDİGM) tarafından düzenlenmiş 69/2 sayılı genelge bu konuda temel metindir.
   CEKUAY talebini kural olarak ancak bir adli merci yani Türk uygulamasında C. savcılıkları ve mahkemeler düzenleyebilecektir.(6706 sayılı Kanun md. 2/a) Bir CEKUAY talebi düzenlenebilmesi için öncelikle bir savcılıkta soruşturma başlatılması ya da bir mahkemede dava açılması gerekmektedir.(6706 sayılı Kanun md7/1-1.cümle)
   CEKUAY kapsamında; şüpheli sanık, tanık, müşteki, bilirkişi beyan ve ifadeleri, nüfus ve sabıka kayıtları, mahkeme karar ve belgelerinin tebliği, bilirkişi incelemesi, her türlü bilgi belge ve delil olabilecek materyalin temini gerçekleştirilebilir.
   Öncelikle başlamış olan bir soruşturma ve kovuşturmanın hakimi ya da savcısı elde etmek istediği delilin bulunduğu ülkenin adli makamına hitaben bir CEKUAY talepnamesi düzenlemeli, bu talepnamenin içinde yürütmekte olduğu soruşturma ve kovuşturma hakkında bilgi vermeli, dosya kapsamında yabancı adli merciin ikna edilebilmesine faydalı olabilecek belgeleri talepnameye eklemeli, (iddianame, dosya inceleme zaptı, ilgili belge ve deliller) talepname ile istenmiş olan delile hangi sebeple ihtiyaç duyulduğunu izah etmeli, söz konusu delilin ne olduğu tarif edilmeli, hangi adreste bulunduğu açıklanmalı, yabancı adli mercii tarafından yapılması gereken usul işleminin ne olduğu söylenmeli, özel bir usul uygulanması isteniyorsa bu açıklanmalı, istenen delillerin ancak istenildiği soruşturma ve kovuşturma kapsamında kullanılacağı, belgelerin soruşturma ve kovuşturma dışında gizli tutulacağı taahhüt edilmelidir.(Adalet Bakanlığı'nın UHDİGM'nin 69/2 sayılı  genelgesi)
   Böyle bir CEKUAY talebi Türk adli mercii tarafından tanzim edildikten sonra ilgili yabancı ülkeye gösterilmek üzere Ad. Bak. Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne (UHDİGM)  2992 sayılı kanunun 13/A md. gereği gönderilmelidir. (6706 sayılı kanun md. 2/b) Evrak bu birimin kontrolünden geçtikten (6706 sayılı kanun md. 3/1-b) sonra ilgili ülkenin adalet bakanlığına (bazı ülkeler için içişleri bakanlığı da olabilir) gönderilir. O ülke adalet bakanlığı ilgili birimi tarafından söz konusu talepnamenin 1959 tarihli Cezai  İşlerde Karşılıklı Adli Yardımlaşma Avrupa Sözleşmesi (CİKAYAS) veya her iki ülke arasında CEKUAY konularını düzenleyen ikili bir anlaşma varsa onların hükümlerine uygun düzenlendiği, belirtilen koşulları taşıdığı değerlendirildiğinde o ülkenin yetkili ve görevli merciine (savcılık ya da mahkemeye) iletilir. Yetkili ve görevli yabancı adli mercii talebin anılan sözleşme (veya varsa ikili antlaşma) hükümlerine uygun olup olmadığını denetledikten sonra bu talebi karşılama hususunda yetkisini kullanma muhtariyetine sahiptir.
   Talepte bulunulan yabancı adli mercii kendi ülkesi sınırları içinde bir cezai delili toplayacağından, bu işlemi yaparken kendi yargı yetkisini Türk adli merciin lehine kullandıracağından, talepnamenin anılan sözleşmenin hükümlerine tam manası ile uyup uymadığını kontrol ettikten sonra bu talebi karşılayıp karşılama kararının takdiri tamamıyla kendisine kalmıştır. Zira o devlet sınırları içinde yargı yetkisini kullanarak delil toplama yetkisi anılan adli merciye aittir ve bunu kullanmamayı seçtiğinde kendisine hesap sorulamayacaktır. Ancak yabancı adli mercii talebi karşılamaz ise bunun sebebini talepte bulunan Türk adli merciine bildirmelidir. Bu durumda Türk adli mercii ve Türk merkezi makamı olan Adalet Bakanlığının bu olumsuz cevaba karşı yapabileceği şey mütekabiliyet uygulamaktır. Yani ülkenin adli mercilerinin benzer taleplerini aynı gerekçe ile yerine getirmemektir.
   Eğer yabancı adli mercii kendisinden istenen delilleri temin etmeye karar verir ve temin ederse yine bunları aynı yolla yani önce kendi merkezi makamına (Adalet veya İçişleri Bakanlığı) oradan Türk merkezi başkanlığı Adalet Bakanlığı UHDİGM'e orandan da talepte bulunan Türk adli merciine iletilir.
   Tafsilatlı olarak izah edilen ve her aşamada ikili ve çok taraflı (CİKAYAS) sözleşme hükümlerine uygunluğu merkezi makamlar ve adli merciler tarafından kontrol edildikten sonra uygun bulunarak delilin bulunduğu ülkenin ceza usul kurallarına uyularak elde edilmiş delil, ancak delil olarak kabul edilebilecektir. Bu yolun dışında yurtdışından elde edilen bilgi, belge ve delillerin uluslararası hukuk ve ceza hukuku bakımından delil hüviyeti bulunmamaktadır. Nitekim bu husus anılan Sözleşmenin 3/1 maddesinde açıkça belirtilmektedir. Buna paralel düzenleme 6706 sayılı Kanunun 7. maddesinin ç bendinde yer almış ve "Adli yardımlaşma talebi kapsamında ilgili devletin iç hukukuna uygun olarak yerine getirdiği işlemler, Türk hukuku bakımından da geçerli sayılır" denilmiştir.
   6706 sayılı Kanunun 7. maddeye dair gerekçesinde "Devletlerin birbirinden farklı hukuk sistemlerinin bulunması sebebiyle, adli yardımlaşma talepleri, yardım istenen tarafça, ancak kendi mevzuatın belirtilen usullere uygun olarak yerine getirilebilmektedir. Bu durum, yapılan işlemin talep eden devlet hukuku bakımından da GEÇERLİ SAYILMASINI ZORUNLU KILMAKTADIR" ifadeleri yer almaktadır.
   Bir daha tekrar etmek gerekirse anılan sözleşme, 6706 Sayılı Kanun ve UHDİGM 69/2 Genelgesi hükümlerine uygun şekilde, adli yardımlaşma usulü içinde bir yabancı ülkeden elde edilmemiş hiçbir bilgi belge ve dokümanın Türk Hukuku bakımından delil değeri yoktur.
   İddianamede delil olarak gösterilen Bylock'a dair bilgilerin LİTVANYA'dan elde edilen bir server (bilgisayar, hard disc, hardware) dan temin edildiği belirtilmektedir.
•   Anılan server bir savcılık veya mahkemenin düzenlediği bir uluslararası istinabe talebi ile elde edilmemiştir. Aksine iddianamede bu bilgilerin MİT tarafından istihbari çalışma neticesinde elde edildiği belirtilmektedir. MİT 6706 sayılı kanunun 2/a maddesinde adli yardım talebinde bulunabilecekler arasında sayılmamıştır.
•   Anılan bilgiler başlamış olan ve bir ceza soruşturma veya kovuşturması üzerine istenmemiştir.
•   Yine anılan bilgileri talep eden bir talepname önce Türk Ad. Bak. UHDİGM'e gitmemiş sonra onların sözleşme ve kanuna uygunluğu yönüyle denetiminden geçmemiştir.
•   Talepname UHDİGM tarafından Litvanya Adalet Bakanlığı ilgili birimine gönderilmemiş ve talep o birim tarafından Litvanya'nın da taraf olduğu CİKAYAS'a uygunluğu değerlendirmesine tabi tutulmamış, değerlendirme yapılsa idi uygun görülüp talebi yerine getirmek üzere yetkili ve görevli Litvanya Adli Merciine gönderilmemiştir.
•   Talepname Litvanya Adli Mercii tarafına gönderildikten sonra yine onun tarafından CİKAYAS'a uygunluk değerlendirmesi yapılmamıştır.
•   Litvanya Adli Mercii talepnameyi uygunluk denetimi yapsa idi ve uygun bulsa idi, talep server bilgilerinin temini olacağına göre Litvanya Ceza Usul Kanununa göre bu bilgilerin temini için gerekli olan Litvanya mahkemesi kararı alınmamış, bunun uyarınca server temin edilmemiştir.
•   Varsayımsal olarak bu şekilde server elde edilse idi, bunun sonrasında Litvanya adli mercii tarafından bu bilgiler Litvanya Adalet Bakanına iletilmemiş, Litvanya Adalet Bakanlığı tarafından bu bilgilerin Türkiye'ye verilip verilmeyeceği değerlendirmesi yapılmamış ve bunun arkasından anılan bilgiler Türkiye'ye UHDİGM'e gönderilmemiştir.
•   Yine varsayımsal olarak bu aşamaya kadar gelinse idi, UHDİGM tarafından bu bilgiler talepte bulunan ADLİ MERCİYE iletilmemiştir.

   Netice itibariyle iddianamede delil olarak dayanılan server ve bylock bilgileri yukarıda tafsilatlı olarak belirtilen usule hiçbir aşamada uyulmadan elde edilmiş olup, ( Anayasa 90/5 Maddesi) 1959 Sayılı CİKAYAS ve bunun 18.03.1968 tarihli ve 1034 sayılı Onay Kanunu, 6706 Sayılı Kanun, 2992 Sayılı Kanunun 13/A ve UHDİGM' in 69/2 Sayılı Genelgesi hüküm ve düzenlemeleri uyarınca DELİL HÜVİYETİ TAŞIMAMAKTADIR.

   Adli olmayan makamın talepnamesi kabul edilen Türk idari mercilerin yabancı idari mercii ile irtibatları ve işbirliği yapmaları neticesinde elde etmiş oldukları bilgi ve belgeler adli nitelikte değil istihbari niteliktedir. Türkiye'de delil olarak kullanılamaz.

   İddianamede istihbari çalışma neticesinde Litvanya'dan elde edilen server üzerinde inceleme yapılabilmesi için Aralık 2016 ve Mart 2017 (iddianameden tam tarihlerin ne olduğu bakılıp o tarihler yazılacak) tarihlerinde Sulh Ceza Hakimliklerinden CMK 134 ve 135 uyarınca bilgisayar ve kütüklerinde inceleme ve iletişimin taspiti ve denetlenmesi kararları alındığı belirtilmektedir.
   Bu kararlar uyarınca inceleme yapıldığı ve bilgilerin bu kararlar uyarınca tespit edildiği ima edilmektedir.
   Türk toprakları dışında, ve Türk Yargı Yetkisi dışındaki delillerin elde edilmesinin ve bunların Türkiye'deki soruşturma ve kovuşturmalarda delil olarak kabul edilmesinin tek yolu bu bilgilerin baştan ADLİ YARDIMLAŞMA USULÜ ile elde edilmesidir. Bu yolun dışında elde edilmiş bilgilerin Türk iç hukukunda delil toplamanın usulünü düzenleyen usul kuralları ile diriltilmesi ve hukuka uygun hale getirilmesi MÜMKÜN DEĞİLDİR.
   Zira anılan server ve içindeki bilgiler Litvanya sınırları içinden bir Türk mahkemesinin verdiği karara göre elde edilemez. Anılan bilgi ve serverin Litvanya adli mercii kararı ile ve Litvanya ceza usul hükümlerine göre elde edilmesi gerekirdi ki bu da yapılmamıştır.
   Savcılığın yapmaya çalıştığı kanuna karşı hile olarak değerlendirilebilir. CMK 135. md uyarınca iletişimin tespiti kararı alınmadan usulsüz yapılan dinleme ve iletişim kayıtlarının daha sonradan alınacak bir Sulh Ceza Hakimliği kararı ile yasal hale getirilmeye çalışılması örneğindeki gibi, adli yardımlaşma usulü dışında elde edilip Türkiye'ye getirilen server ve bilgilerin üzerinde Türk mahkemesince inceleme kararı alınıp, inceleme yapılması hukuka aykırı elde edilen delilleri hukuka uygun hale getiremeyecektir.
               AVUKAT HÜLYA KURT ANKARA BAROSU

8
Genel Hukuk Konular / Cezai Konularda Uluslararası Adli Yardımlaşma
« Son İleti Gönderen: Av Hülya Kurt Mayıs 29, 2017, 10:25:00 ÖÖ »
Türkiye'de yürütülmekte olan bir ceza kovuşturması ya da soruşturmasında ihtiyaç duyulan delillerin yurtdışından elde edilmesine Cezai Konularda Uluslararası Adli Yardımlaşma (CEKUAY) denilmektedir.

CEKUAY'ın usul ve esasları 18.03.1968 tarihli ve 1034 sayılı onay kanunu ile onaylanan ve bu onay kanununun 16.10.1968 tarihli Resmi Gazetede yayınlandığı tarihten beri iç hukukumuzun bir parçası olan "Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Avrupa Sözleşmesi"nde (CEKUAY) ve bu sözleşmenin iç hukukumuzda uygulanmasını kolaylaştırıp tamamlayan ve ona aykırı hüküm içeremeyecek olan 23.04.2016 tarihli ve 6706 sayılı "Cezai Konularda Uluslararası Adli İş Birliği Kanunu"nda düzenlenmiştir.
9
Hukuki Soru ve Sorunlarınız / UYARLAMA YARGILAMASI NEDİR
« Son İleti Gönderen: cuneytcan2004 Nisan 30, 2017, 07:44:31 ÖS »
merhaba  556sayılı khk daki değişikler ve tck  2 ve 5 maddeleri kapsamında uyarlama yargılaması yapılacağından duruşmaya gelemniz gerekmektedir.  BU NEDİR? BERAAT OLABİLİRMİYİM VEYA DAVA DÜŞER Mİ? VEYA YASAKLI HAKLARIMI GERİ ALABİRİMİYM ? TŞK EDERİM İYİ GUNLER
10
Genel Hukuk Konular / Anayasa Mahkemesi karar incelemesi
« Son İleti Gönderen: sefaatesoglu Nisan 24, 2017, 02:48:26 ÖS »
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesinde okuyorum mayıs aynın 3.gününe kadar anayasa mahkemesi 2014/36 esas nolu iptal kararının incelemesini yapmam lazım nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?
Sayfa: [1] 2 3 ... 10