Gönderen Konu: SİZİNLEYİM!  (Okunma sayısı 4524 defa)

Çevrimdışı duygu

  • Moderator
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 17
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
SİZİNLEYİM!
« : Haziran 17, 2008, 04:52:52 ÖS »
Psikolojik sorunlarınız, merak ettikleriniz, psikolojik danışmanlık ve rehberlik ile ilgili tüm sorularınıza cevap vermek için bundan sonra sizinle beraberim.

Not: Çok özel sorunlarınızda lütfen forumu kullanmayınız! Benimle özel olarak paylaşmanız tercihimizdir.

e- mail adresim : duyqusen@hotmail.com

Çevrimdışı Orhan Gemlik

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 38
  • Karma: +6/-0
    • Profili Görüntüle
Cvp:SİZİNLEYİM!
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2009, 08:33:53 ÖS »
Selamlar duygusen hanım...

Sitede bir çok çalışma yapılmakta ancak biz kullanıcılar bunun farkına biraz geç varıyoruz galiba??:(

  Avukatlık mesleği gerçekten zor ve yorucu bir meslek.Bu yüzden de sadece müvekkillerimizin derdini dinliyor ve onlara biraz da olsa psikolojik destek veriyoruz.Ancak bizim psikoljimiz ise alt üsr oluyor.Özellikle uykusuz kaldığımız günler bir hayli fazla!...

  Şimdi size danışmak istediğim bir kaç sorum olacak;
 
  - Mesleğimiz de stres ve fazla yorulmamak için neler önerirsiniz?

 - Boş zamanlarımızı nasıl değerlendirmemizi önerirsiniz?

 - Sinirli yapıdan ve sabırlı olmak biz de ön koşullardan birisi bunun için bir öneriniz var mı?

  Şimdiden vereceğiniz cevaplar için ço teşekkür ederim.Saygılar...

Çevrimdışı duygu

  • Moderator
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 17
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
Cvp:SİZİNLEYİM!
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2009, 09:29:30 ÖS »
İyi günler.. Öncelikle ilginiz ve sorularınız için teşekkür ediyorum..  
Kesinlikle günümüzde nerde olursak olalım iş yaşantımız, kişisel sorunlarımız birbirine karışmakla birlikte stres, yorgunluğu beraberinde getiriyor.. Mesleğiniz gereği çok zor dönemlerden geçiyor olmalısınız, önemli olan bulunduğunuz durumu farkında olmanızdır ki siz zaten kendiniz için ilk adımı atmışsınız.. Baş etmek istediğiniz stres günümüzde her insanın korkulu bir sorunu haline gelmiştir.

      -Bu gibi durumda yoğun iş temposunda olmanız nedeniyle iki iş arasında kendinize dinlenmek ve kafanızı boşaltmak için zaman ayırmaya büyük özen gösterin.  Karşılaştığınız sorunları yeni bilgiler öğrenmek için karşılaştığınız fırsatlar olarak görmeniz olaya bakış açınızı değiştirmenize yardımcı olacaktır. Ve her zaman değişim küçük yada büyük hiç farketmez başarı ve mutluluğun kaynağı olarak görülmektedir.
Elbette mesleğinizin getirdiği zorluklar yoğunluk nedeniyledir, fakat uyku ve beslenme hepimiz için çok önemli durumda ve bunu çok iyi dengelemediğiniz takdirde stresin kendiliğinden gelmesine yardımcı olan şeyler. Günün sonunda unutmanıza tam olarak yardımcı olmasada kendinize vakit ayırmanız, spor yapmanız yada dinlenmeniz günün yorgunluğunu üstünüzden atmanıza yardımcı olacaktır.
Dolayısıyla arada bir dinlenmek için ara vermekten, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarınıza cevap vermekten çekinmeyin. Kendinize özen göstermeniz vücudunuza, sağlığınıza ve sosyal yaşamınıza fayda sağlayacaktır. Yaşamın stresli anlarını değiştiremeyiz ama en azından bunu nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenebiliriz.
Sorunlarınızı rahatlıkla konuşup stresi bir parça olsun azaltabilecek insanlarla olun. Güvendiğiniz bir insan ile konuşmak sıkışıp kalmış duyguların dışarı atılması için güzel bir yoldur. Ve en önemlisidi mutlu olduğunuz kendinizi rahat hissettiğiniz insanların yanında olun.

      -Stresinizin her geçen gün kontrol altına alınması sonucunda zaten hayattan zevk alıyor haline geleceksiniz ve bu durumda kendinize vakit ayırmak daha çok hoşunuza gidicektir.. Bir süre sonrada bu zamanların boş geçmesi sizi sıkmaması için mutlu olduğunuz şeyleri aynı zamanda zihninizi daha fazla yormayacak şeyleri yapmalısınız. Bunlar neler olabilir derseniz eğer bunları en iyi keşfedicek insan sizsiniz ben size şimdi spor yapın müzikle uğraşın dersem yada ne önerirsem yanlış olur çünkü söylediğim şeyler benim düşüncelerim olur ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz ki karar en zor aşamadır karar verdikten sonra adım atmak yine sizin elinizde. Kendi başınıza kaldığınızda kendi sesinizi dinleyin ne yapsanız mutlu olursunuz, rahatlarsınız yada ne yapmaktan hoşlanırsınız buna karar verdikten sonra tekrar düşüncelerinizi bildirirseniz işte o zaman size şunu yapmanız iyi olur diyebilirim.

     - Avukatların en zor anları müvekkillerinin sorunlarını kendi sorunları gibi benimsemelerinden kaynaklanmaktadır. Elbette bu işi başarılı bir şekilde yapmak için benimsemek ve inanmak önemlidir. Fakat bazı durumlar öle bir hale geliyoruz ki sabredilemez yada başedilemez durumlarla karşılaşıyoruz. Öncelikle hiçbir insanın sizin istediğiniz gibi olmasını beklememeliyiz. İnsanları oldukları gibi kabul etmek değiştirememek zor bir durumdur. Fakat bunu kabullenmekte çok önemlidir. Karşılaştığınız durumlarda insanların sizi sinirlendirmesine izin vermeyin bunu yaptığınız zaman onların bunu başarmasına yardım etmiş olursunuz. Eğer bir kişinin dediği bir şeye yada bir olaya tepki gösterip sinirlendiğinizde o insanın ya da o durumun kölesi olursunuz ki karşınızda ki insanın istediği de budur zaten sinirlendiğiniz kişiye neden bu mutluluğu yaşatasınız. Eğer o andaki tepkinizde sinirlenmek yerine kendi içinizden gülümsemeyi denerseniz göreceksiniz ki bu size zarardan çok fayda getiriyor. Bazı durumlar vardır söylediğim şeyi yapmak gerçekten güçtür. O zaman da şöyle bir çelişki doğar bastırma duygusu hiçbir zaman öfkenizi içinize atmayın bu ilerleyen zamanlarda bastırılmış duyguların çok daha kötü sonuçlarla çıkmasına neden olur. Kendi başınıza kaldığınızda en azından basit ve çözümü olan bir yöntemdir bu; geceleri uyumadan önce dişlerinizi sıkmak yerine gülmeyi deneyin ne kadar öfkeli gergin olsanızda bunu yapmaya çalışın ama gerçekten güldüğünüze inanarak yapın bunu o zaman biraz daha huzurlu uyumanıza ve böyle uyanmanıza neden olacaksınız.

Aslında söylenecek daha çok şey var bunlar yazdıklarımla sınırlı değil tabiki de düşünmek bir erdemdir ve siz bu erdemi her sn zaten gerçekleştiriyorsunuz fakat iyi düşünmek çok daha büyük bir erdemdir bunu lütfen unutmayın..
umarım aradığınız cevapları çok yeterli olamasamda verebilmişimdir. Tekrardan teşekkür ediyorum.. Yardım edebilmek benim için bir mutluluk..
SAYGILAR..

Çevrimdışı Orhan Gemlik

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 38
  • Karma: +6/-0
    • Profili Görüntüle
Cvp:SİZİNLEYİM!
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2009, 09:47:19 ÖS »
Selamlar...

Hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim.Benim için çok yararlı bir yazı oldu emeğinize sağlık.

Benim iş yoğunluyum akşam 7 gibi son buluyor.Buna göre kenime güzel planlar çizebilirim; ama ne kadar sürdürebilirim orası meçhul...?

Gerçekten insan kendine değer vermeyi bilmeli yoksa dışarıya karşı da bu eksikliğini hissettirebiliyor.Özeliklle bir konuya değinmişsiniz ki
[ALINTI]karşılaştığınız durumlarda insanların sizi sinirlendirmesine izin vermeyin bunu yaptığınız zaman onların bunu başarmasına yardım etmiş olursunuz. Eğer bir kişinin dediği bir şeye yada bir olaya tepki gösterip sinirlendiğinizde o insanın ya da o durumun kölesi olursunuz ki karşınızda ki insanın istediği de budur zaten[/ALINTI] bu kısım çok önemli çünkü karşı taraf desteklendiğini hissedince daha çok haklı hissediyor kendini:dry: insan psikolojisi işte hep haklı olduğunu desteklicek insanlar arıyorlar.Hiçbizaman ben şuçluyum deyip de gelen olmadı kiii...

 Ancak biz ince eleyip sık dokumazsak asla çözüme ulaşamıyoruz özellikle dikkat dağınıklığı dava kaybetmemizde büyük etken dikkat dağınıklığını engelleyecek bi çözüm var mı acaba???Değerli zamanınızı çalmak istemem ama merak ettiklerimden biri de bu açıkçası...

 Cevabınız için tekrardan teşekkürler.Saygılar...

Çevrimdışı duygu

  • Moderator
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 17
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
Cvp:
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2009, 07:07:10 ÖS »
Merhaba;

Öncelikle bir önceki cevabımı hemen yazabilmek için fırsat buldum.. Sorunuzu okudum fakat hemen cevap yazmaya fırsatım olmadı affınıza sığınıyorum..

Umarım değindiğim konular sizin için önem taşır ve kendiniz için harekete geçebilirsiniz.. Son sorunuz hakkında bilgi vermem gerekirse; sizinde söylediğiniz gibi dikkat dağınıklığı her insanda karşılaşılan bir durumdur. Özellikle de iş yaşantısında bazı durumlarda başarısızlıklara neden olur. Dikkat dağınıklığının en önemli sebebi zihninizin çok dolu olmasından kaynaklanmaktadır. Anlatılan bir olayda ya bulunduğunuz ortamda geçen konuşmalar sizi geçmişinize götürüyor yada daha önceki yaşadığınız olayları hatırlatıyor olabilir. Öncelikle kendinizde dikkat dağınıklığı olup olmadığını çözümlemeniz gerekmektedir. Yani bu olaydan, davadan yada konuşmalardan uzaklaşmanız kopmanız ne kadar sıklıkta oluyor. Eğer çok sık başınıza geliyorsa bu sizin için bir süre sonra vazgeçilmez bir sorun haline gelebilir. Elbette başka şeyler düşünmek, bazen hayal kurmak yada olayın fazla ilginizi çekmemesi normal bir durumdur ama eğer bu durum gün geçtikçe yaşamınızı etkilemeye başlarsa kendinizi durdurmanız en mantıklı yoldur. Burda dikkatli olmak için aktif olmak için bazı vitamin ilaçları vardır bunları söylemek benim yetkim altında değildir. Ben sadece size bulunduğunuz durumu görmenize biraz daha gerçekçi olmanıza yardımcı olabilirim . \\\' Her şey yerinde ve zamanında\\\' kavramını aklınızın hep bir köşesinde tutarsanız sizin için başarıyı yakalamak daha verimli olacaktır. Eğer ruhsal gerginlik yada bedensel yorgunluk varsa bu sizde dikkat dağınıklığı yapabilir. Çok kalabalık gürültülü ortamlarda bulunuyorsanız eğer bu sizi ortamdan ister istemez uzaklaştırabilir. İlk başta da söylediğim gibi öncelikle kendinizi gözlemlemeli bu durum için sizin hayatınızda ki ciddiyetine fark etmeniz önemli.. Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar..  Teşekkür ederim.. İyi günler..