Yanıt gönder

Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir.

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Dosya Ekle:
(Eki Kaldır)
(daha çok eklenti)
Kısıtlama: 4 post başına, Toplam Boyut ( En Fazla ) 192KB, Kişisel Boyut ( En Fazla ) 128KB
Bir moderatör tarafından onaylanana dek ekli dosyalar görüntülenmeyecektir.
Doğrulama:
Türkiye'nin Başkenti Neresidir?(Küçük Harflere Duyarlıdır!):
Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Göre Limited Şirketler En Az Kaç Ortakla Kurulmaktadır? (Sadece Rakamla!):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: Sorumlu Kişi
« : Aralık 26, 2010, 11:53:53 ÖS »

Selamlar...

Dosyaların incelenmeden düşmesi demek Yargıtay\\\'a başvuru yollarında tarafların ya işine geliyor ya da zarara uğruyor.Bu da doğal olarak savunucu mekanizması yani avukatların müvekkillerle yüzyüze gelmesine sebep oluyor.Bu durumda ne yapılması gerekiyor?

Bana göre ya kanun maddesinde değişikliğe gidilerek uygulanabilirliğini sağlamak ve düşen dosyaları kurtarmak tabi bu en alakasız yol olucaktır.Veya haberde anlatıldığı gibi iş yükünü azaltmanın diğer yolu olan istinaf mahkemelerinin kurulması olacaktır.Saygılar...
Gönderen: zeynep
« : Aralık 24, 2010, 06:48:04 ÖS »

Selamlar...

Arkadaşlar sitenin güncel haberlerini artık foruma taşıyalım ve irdeleyip tartışalım diyorum

Haber Konusu :

Alıntı
Adalet Bakanı Ergin, yüksek yargıdaki iş yoğunluğunu anlatırken çarpıcı bilgiler verdi: \\\"Yargıtay\\\'a gelen dosyaların tamamı kesilse, bazı dairelerde 5 yıl süreyle el vurulamayacak dosyalar birikti. Birçoğunda zamanaşımı riski ile karşı karşıyayız. Bu yüzden 2010\\\'da düşen dosya sayısı 19 bin 251\\\'i buldu.\\\"

Başta Yargıtay olmak üzere yüksek yargı kurumlarında bekleyen dosya sayısı tehlikeli boyutlara ulaştı. Daha önce Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç\\\'ın dile getirdiği yığılma konusunda bir uyarı da Adalet Bakanı Sadullah Ergin\\\'den geldi. Önceki gece Meclis Genel Kurulu\\\'na bilgi veren Ergin, sistemin tıkanma noktasında olduğuna dikkat çekti.

Yargıtay\\\'da zamanaşımına uğrayan dosya sayısının sadece 2010\\\'da 19 bin 251\\\'i bulduğunu vurgulayan Adalet Bakanı, \\\"Yargıtay\\\'a gelen dosyaların tamamı kesilse, bazı dairelerde 5 yıl süreyle el vurulamayacak dosyalar birikti. Birçok dosyanın zamanaşımına uğrama riski ile karşı karşıyayız. Bu konuda her yıl ortalama yüzde 30\\\'luk bir artış var.\\\" dedi. Yargıtay\\\'ın daire artırımı talepleri olduğunu hatırlatan Ergin, 9 bölgede istinaf mahkemelerinin kurulacağını, bununla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini anlattı. Ergin, söz konusu mahkemelerin Danıştay ve Yargıtay\\\'a alternatif olmadığının da altını çizdi.

Kaynak : AA


Bu konu gerçekten deşilmesi gereken bir konu özellikle mesleğimizin uçurumun kenarında olduğu düşünüldüğünde Yargıtay\\\'a giden dosyalar geç nihayet buluyor yada böyle zamanaşımına uğruyor çözümü ve görüş bildirmek isteyen arkadaşları ve meslektaşlarımızı katılıma davet ediyorum...