Gönderen Konu: Alt İşveren-Asıl İşveren  (Okunma sayısı 2575 defa)

Çevrimdışı Mustafa

  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 6
  • Karma: +0/-0
    • Profili Görüntüle
Alt İşveren-Asıl İşveren
« : Temmuz 14, 2009, 02:17:01 ÖS »
Merhabalar,

Kişisel gelişimim ve işyerimizdeki uygulamalarımızı güncellemek/geliştirmek için  alt işveren ve asıl işveren ilişkisi hakkında araştırma yapmaktayım.

Şirket olarak bizde taşeronluk ilişkisinde bulunduğunu düşündüğüm birden fazla isim ile adlandırdığımız iş ortaklarımız bulunmaktadır. Bu iş ortaklarımız ile ilgili hangisi alt işverenimiz, hangisi değildir. SGK ve maliye açısından alt işveren ile birlikte sorumlu olduğumuz yaptırımlar nelerdir. Gerekli tanım ve yardımınızı istediğim konular aşağıdadır.

 Tanımlar:

Acente: Acentelik sözleşmesi ile belirli bir komisyon karşılığında şirket taşıma biletlerini düzenleyen, kesmiş olduğu bilete istinaden para tahsilatı yapan, kendi şirket unvanı ve SGK numarası olan işyerleridir. Bu işyerleri sadece çalıştığım şirket biletini düzenlemenin yanında farklı kara yolu taşımacılığı faaliyetinde bulunan diğer firma biletlerini de düzenlemektedirler.

Otobüs İşleteni:Taşıma sözleşmesi ile belirli belirli bir komisyon kesilerek şirket loğosu altında şehirler arası veya şehir içi servis hizmeti faaliyetini gerçekleştiren 3. kişilere ait otobüs işletenleridir. Kendi adlarına SGK ve şirket unvanları mevcuttur.

Kira sözleşmesi: Ruhsatı şirket üzerine olan ancak kira sözleşmesi ile işletme hakkı 3. kişilere devredilen ve yukarıda belirttiğim otobüs işleteni tanımındaki gibi çalışan otobüslerdir.


Sorular:
1-Yukarıda belirttiğim şartlarda çalışan iş ortaklarımız alt işverenimiz midir?

2-Alt işveren ilişkisinde asıl işveren olarak SGK ve Maliye açısından yükümlülüklerimiz nelerdir.

      a) 3. kişilerde çalışan personeller ile ilgili olarak \\\"ihbar ve kıdem tazminatı, yıllık izin, maaş, fazla mesai\\\" vb. gibi alacak teşkil eden konularda alt işverenden  alacakları tutarı alamayan personeller mahkeme aracılığı ile bu alacaklarını asıl işverenden tahsil edebilirler mi?

      b) iş kazası, SSK Prim bildirimi, işe giriş bildirimi vb. konularda işverenin bildirmekle yükümlü olduğu yasal bildirimleri zamanı içinde Kurum/Kurumlara bildirmeyen alt işverene kesilen \\\"İdari Para Cezaları\\\" asıl işverene rücu edilebilir mi?

      c) Alt işveren tarafından ödenmeyen tahakkuk edilmiş SSK Prim borcunu Kurum asıl işverene rücu edebilir mi?

      d) Alt işverenlerde çalışan, ve aynı işi yapan diğer personellerin almış oldukları ücret farkları ilerleyen günlerde uyuşmazlık durumunda emsal ücret baz alınarak aradaki farklar asıl işverenden tahsil edilebilir mi?(Örn. A alt işverende çalışan kaptan 500 TL ücret alırken B alt işverende çalışan kaptan 800 TL ücret aldığını varsayarsak A alt işverenindeki personel mahkemeye başvurarak B alt işverenindeki personelin aldığı ücreti emsal ücret olarak aldırabilir mi?)

      e) İş kazası bildirimi yapılmayan alt işveren personelinin yasal işlemleri ve yaptırımları asıl işverene rücu edilebilir mi?

      f) Alt işveren sıfatı taşıyan iş ortakları ile yapılan sözleşmeler yardımı ile asıl işverenin bu yükümlülüklerden kurtulmu şansı varmıdır(Gerçi kanuna aykırı maddeler sözleşmelerde geçerli değildir)

      g) Maliye anlamında alt işverenin her türlü borcundan asıl işverenin sorumluluğu nedir?

 
Yukarıda belirttiğim  konular hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Yardımlarınız ve bana ayırdığınız zaman için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

 

Saygılarımla