Gönderen Konu: Komisyonda Mobbing Uygulandı!  (Okunma sayısı 3932 defa)

Çevrimdışı Sorumlu Kişi

  • Kıdemli Üye
  • ***
  • İleti: 151
  • Karma: +2/-0
    • Profili Görüntüle
Komisyonda Mobbing Uygulandı!
« : Şubat 01, 2011, 03:07:36 ÖÖ »
Komisyonda AK Parti mobbing uyguladı    
 
Yargıtay ve Danıştay’ın üye sayısını artıran tasarının Adalet Komisyonu’ndaki görüşmeleri sırasında, komisyondan çekilen CHP’li üyeler, AK Parti’nin komisyondaki tavrının, mobbing (psikolojik şiddet, duygusal taciz) olduğunu savundular.

Muhalefetin konuşma ve önerge verme hakkının sınırlandırılması üzerine, komisyondan istifa eden CHP’li milletvekillerinden Halil Ünlütepe, Turgut Dibek ve Ali Rıza Öztürk ile komisyon çalışmalarına dışarıdan katılan Tayfun İçli dün TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek şunları söylediler:

Ali Rıza Öztürk Biz aslında istifa etmedik, istifa ettirildik. Çünkü bize orada mobbing uygulandı. Geçen hafta kabul ettiğimiz Borçlar Kanunu kapsamında işyerinde her türlü tacizle yani mobbingle ilgili bir düzenleme de yapıldı. AKP’nin yaptığı bu madde kapsamına girer, yaptıkları muhalefet üzerine bir tacizdir. Biz, Tayyip Erdoğan’ın marabası ya da kapıkulu olmak için Meclis’e gelmedik.

Tayfun İçli Komisyonda yaşananlar sanki dağ başında yaşandı. Anayasa ve içtüzüğü dinlemeyenlere de parlamento hukukunda eşkiya diyorlar. Biz CHP olarak eşkiyaya karşı geldik.

Halil Ünlütepe Biz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun direktifiyle kurumsal olarak komisyon çalışmalarından çekildik. Parlamento tarihinde ilk kez kurumsal olarak anamuhalefet partili üyeler istifa etmek zorunda bırakılmıştır. Bir siyasi parti grubu, tüm üyeleriyle bir komisyonu boşaltırsa, komisyon o siyasi parti tarafından oraya yeni görevlendirmeler yapılıncaya kadar çalışamaz. Çekilmemiz sonrası alınan kararlar yok hükmündedir.

Turgut Dibek Tüm itirazlarımıza rağmen sonuç alınmaması halinde Anayasa Mahkemesi’ne yapacağımız başvuruda, komisyonun bizim yokluğumuza rağmen çalışmasını başvurumuzun en önemli gerekçelerinden biri yapacağız.
 


Kaynak : hurruyet.com.tr