Yanıt gönder

Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir.

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Dosya Ekle:
(Eki Kaldır)
(daha çok eklenti)
Kısıtlama: 4 post başına, Toplam Boyut ( En Fazla ) 192KB, Kişisel Boyut ( En Fazla ) 128KB
Bir moderatör tarafından onaylanana dek ekli dosyalar görüntülenmeyecektir.
Doğrulama:
2+8+6+7:
Ankara'nın Plaka Kodu Nedir?(İki Adet Sayı İçerir):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: Sorumlu Kişi
« : Kasım 15, 2010, 02:35:06 ÖS »

Biz teşekkür ederiz.Saygılar...
Gönderen: avukatsinem
« : Kasım 14, 2010, 06:39:53 ÖS »

mermaba;

İşte aradığım buydu.Çok teşekkür ederim sayın haberci_06.Öğrencilik yıllarımın en zor anlarında bana yardımcı olduğunuz için şükranlarımı sunarım.Saygılar...
Gönderen: Sorumlu Kişi
« : Kasım 14, 2010, 03:07:31 ÖS »

Selamlar...

Sistematik şu şekilde olmalıdır:

1- Olayın Özeti

Bu bölümde olayın tam içeriğine girilmeden olay kısaca özetlenir.

2- Mercilerin Çözümü

Yerel Mahkemenin Kararı,Yargıtay Ceza Dairesinin Kararı, Yargıtay Ceza Genel Kurulu Kararı gibi karar mekanizmalarının gerekçeleriyle beraber açıklamaları yapılır.

3- Hukuki problemlerin Çözümü Aşaması

Bu aşamada kısaca hukuki problem veya problemler açıklanır.Mesela, konutun ihlalinde suçun tamamlanma anı (teşebbüs aşamasında kalmış mı?)İnsan Öldürme suçunda haksız tahrik hükümleri uygulama alanı bulabilir mi?

4- Olay Hakkında Görüşünüz ( Doktrinsel )

Bu bölümde ise, kendi görüşümüz gerekçelendirilerek yazılır. Bu bölüm dışında kesinlikle kendi görüşünüzü başka yerde belirtmeyiniz. Burada öncelikle olaydaki hukuki soruna ilişkin olarak genel bilgi verilmelidir.Genel bilgiler verirken atıf yapmak suretiyle konuyla ilgili olarak öğretide yer alan görüşlere yer verilmeli, mevzuatta yer alan düzenlemeler önceki benzer içtihatlar birlikte değerlendirilmelidir. Çözümlenmesi gereken hukuki soruna ilişkin varmış olduğumuz sonuç mercilerin çözüm şekillerinde bir tanesine uygun olabileceği gibi, tamamen farklı bir sonuçta olabilir.

Kaynak : www.turkhukuksitesi.com
Gönderen: avukatsinem
« : Kasım 13, 2010, 07:12:53 ÖS »

sistematik olarak nasıl bir yöntem izlemeliyim ? Bu cevap açıkcası beni tatmin etmedi...Önerilerinizi tabiki değerlendirmeye alacağım ama hala aydınlanabilmiş değilim:( uzun tahlillerden kasıt nedir.konu olarak suçun unsurlarını işledik.
Gönderen: Av. Ahmet Delikanlı
« : Kasım 13, 2010, 06:45:03 ÖS »

Selamlar...

   Ceza sınavları genel itibariyle maddeye dayanmaktadır.Bu nedenle çok fazla doktirinsel tartışmaya girmeden hükmü vermelisiniz ;)

Bunların ötesinde karar tahlili yapmak için öncelikli Ceza Genel Kurulu Kararlarını okumanızı tavsiye ederim.Çünkü karar aşamalarında ihtirazi kayıt koyanların görüşlerini dikkatle okumak gerekiyor.Ayrıca, sınavlarda emin olun çok fazla uzun tahliller hiçbir hocaya fayda sağlamamaktadır.Aksine puanların kırılmasına sebep olmaktadır.

Bu nedenle karar tahlilinde sistemimizde olduğu gibi bir yöntem izlemek fayda değil ; zarar sağlamaktadır :unsure:
Gönderen: avukatsinem
« : Kasım 13, 2010, 11:15:46 ÖÖ »

Merhabalar;

Efendim evvela bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım...Gelelim esas mevzuya...
bayramdan sonraki haftanın perşembe günü ceza hukuku vizem var.Bu sınavda hocamız karar incelemesi,olay,metin sorusu soracak olup kararincelemesi ve olay incelemesinin sınavdaki puan değeri oldukça yüksektir.Bu nedenle bu sınavdan kalmamak adına sizlerin yardımlarınızı rica edeceğim.karar incelemelerini bir türlü anayamadım.Bana bu hususta yardımcı olursanız dualarım sizlerle olacaktır.karar incelemesi nasıl olur nasıl çözümlemek gerekir allah aşkına yardım edin...Saygılarımla