Gönderen Konu: ALKOL ALKOL ALKOLLLLLLLL  (Okunma sayısı 3269 defa)

Çevrimdışı burcu delikanlı

  • Moderator
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 24
  • Karma: +4/-0
    • Profili Görüntüle
ALKOL ALKOL ALKOLLLLLLLL
« : Temmuz 22, 2008, 01:24:54 ÖS »
--------------------------------------------------------------------------------
Alkol, belleği kemiriyor

Alkol bağımlılığının, Korsakoff sendromundan ayrı olarak, belleğe zarar verdiği ortaya çıktı.


ANKARA - Araştırmacılar, kronik alkolizmin, uzun vadeli belleğin otobiyografik kısmı olan ve kişinin deneyimlerini işleyip, kaydettikten sonra bunları zamansal olarak ilişkilendiren kısa vadeli bellek (epizodik bellek) ile örneğin baktıktan sonra telefon numarasını hatırlamakta yararlanılan, bilginin kullanılana kadar sadece birkaç saniyeliğine tutulmasını sağlayan çalışma belleğinde bozukluklara neden olduğunu gördü.

Alkol bağımlılarında düzenli nöropsikolojik taramalar yapılmasının gerekli olduğunu belirten araştırmacılar, bu taramaların hafıza kaybına kadar giden sorunların engellemesine yardımcı olabileceğini vurguladı.

Fransız Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırmalar Enstitüsünden (Inserm) bilim adamlarınca yapılan araştırma “Alcoholism: Clinical and Experimental Research” dergisinde yer alıyor.

Alkol bağımlılığının, 1887 yılında Rus araştırmacı Korsakoff’un tam bilimsel bir şekilde açıklayarak kendi ismini verdiği sendrom dışında belleğe zararlı etkisinin olmadığı düşünülüyordu. Sendrom, uzun süreli alkol kullanımı, anoreksiya nervosa gibi bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, zorunlu veya gönüllü uzun süreli açlık, uzun süreli açlık sonrası yapılan yanlış beslenme veya uzun süreli damardan beslenme sırasında yeterli vitamin desteği verilmemesi gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Genel olarak beyin, beyincik ve göz dokularına zarar veren ve başta yakın bellek kusuru olmak üzere, birkaç ay ile on yıl kadar geriye gidebilen bellek yitimlerine yol açabiliyor.[/color]

NTVMSNBC

Çevrimdışı burcu delikanlı

  • Moderator
  • Yeni Üye
  • *****
  • İleti: 24
  • Karma: +4/-0
    • Profili Görüntüle
Cvp:ALKOL ALKOL ALKOLLLLLLLL
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2008, 01:31:56 ÖS »
ALKOL KADINLARDA MEME KANSERİNE NEDEN OLUYOR


ABD Oakland Üniversitesi Sürekli Tıbbi Bakım Programından Dr. Arthur Klatsky başkanlığındaki araştırma ekibi tarafından yapılan ve alkol türüne bakılmaksızın alkolün ne kadar tüketildiğinin asıl sorun olduğunun ortaya konduğu araştırma, İspanya nın Barcelona kentinde düzenlenen Avrupa Kanser Örgütü nün toplantısında açıklandı.

Araştırmada, alkollü içki tüketimi alışkanlığı olan 70 bin 33 kadına, 1978 ve 1985 yılları arasında, sağlık tetkikleri sırasında sorular soruldu. 2004 yılına kadar bu kadınların 2 bin 829 una meme kanseri teşhisi kondu.

Klatsky ve ekibi, araştırmalarında kadınların hangi tür alkollü içki içtiğini ve ne kadar tükettiğini inceledi ve günde bir kadehten az içenlerle karşılaştırma yapıldı. Araştırmacılar, şarap, bira ya da likör içen kadınlar arasında meme kanseri riski açışından bir fark bulunmadığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre, günde bir kadehten az içen kadınlarla karşılaştırılan, günlük alkol tüketimi günde bir ya da iki kadeh olan kadınların, meme kanserine yakalanma riski yüzde 10, günde 3 kadehten fazla içki içen kadınlarınki de yüzde 30 daha fazla bulunuyor.

Çalışmayla bağlantısı bulunmayan İtalya daki Avrupa Onkoloji Enstitüsünden Patrick Maisonneuve, bu verilerin şimdiye kadar büyük ölçüde göz ardı edilen risk faktörleri olduğunu ifade ederek, örneğin biradan daha sağlıklı olduğunu düşündükleri için kadınların şarap içmesinin doğru olmadığını, sorunun alkollü içkinin türüyle değil, tüketilen miktarıyla ilgili olduğunu belitti.Bazı uzmanlar da insanların, bazı çalışmalarda kalp rahatsızlığına karşı koruduğu ortaya konan kırmızı şarabın sağlıklı olduğu yönündeki çeşitli öneriler bulunması nedeniyle de kafalarının karışacağına işaret etti. Klatsky de bu mekanizmaların hiçbirisinin meme kanseriyle bir ilgisi olmadığını kaydetti.

Bu arada, alkol tüketiminin meme kanseri üzerinde nasıl bir etkisinin olduğu tam olarak açıklığa kavuşmazken, bazı uzmanlar ise alkol tüketiminin, kandaki, kansere neden olabilecek hormon düzeylerini artırdığını düşünüyor. Öte yandan, İngiliz Kanser Dergisi nde (British Journal of Cancer) 2002 de yayımlanan verilerde, İngiltere de yılda 44 bini bulan meme kanseri vakalarının yüzde 4 ünün alkol tüketimiyle bağlantısı bulunduğu ortaya kondu. Ancak bu kadınların küçük bir bölümünün alkolü fazla tüketenler olduğunun düşünüldüğü belirtiliyor. Uzmanlar şimdi ise meme kanseri konusunda alkolü suçlamak için yeterli kanıt olduğunu ve kamuoyunu riski göz önünde tutabilmeleri için eğitmeye başlamak gerektiğini düşünüyor.

Çevrimdışı ewrim

  • Aktif Üye
  • **
  • İleti: 53
  • Karma: +3/-0
    • Profili Görüntüle
Cvp:ALKOL ALKOL ALKOLLLLLLLL
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2008, 02:22:00 ÖS »
selamlar ve teşekkürler böyle duyarlılık içeren bir konu açtığın için;
burcudelikanlı arkadşımızın söylediklerini destekliyorum toplumumuz bu bilince ulaşmalı ve kendine beynine zarar veren bu tarz şeyler uzak durmalı.Gerek alkol olsun gerekse sigara bu tarz insana zarar veren şeyler hiç bir sebepin arkasına sığınarak savunulamaz ve kullanımına devam edilemez.Günümüz şartlarında bu tarz alışkanlıkların bir kimlik arayışında olan gençlerin tamamen piskolojik nedenlerle buna yöneldiğini düşünüyorum yada özenim.En çok duyulan mazaretlerden birisi çok zor günler zamanlar yaşadım şeklinde olur ben bunu 30-40 yaşında birinden duyarsam inanabilirim ama 12-13 yaşında birinden duymak komik neyse çok uzattım bunlar tamamen benim şahsi görüşlerimdir.
güzel olan herşeye bir zaafım var