Yanıt gönder

Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir.

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Dosya Ekle:
(Eki Kaldır)
(daha çok eklenti)
Kısıtlama: 4 post başına, Toplam Boyut ( En Fazla ) 192KB, Kişisel Boyut ( En Fazla ) 128KB
Bir moderatör tarafından onaylanana dek ekli dosyalar görüntülenmeyecektir.
Doğrulama:
Avukatların Staj Süresi Ne Kadardır?(Sadece Rakamla!):
Ankara'nın Plaka Kodu Nedir?(İki Adet Sayı İçerir):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: Av. Ahmet Delikanlı
« : Eylül 23, 2009, 09:18:43 ÖÖ »

İnternette boş vaktinizi değerlendirmek için ya da hobinizi internetten para kazanmak üzere bir mesleğe dönüştürmek için yapabileceğiniz çok şey var.

 
Blog sahibi olmak, internette yapabileceğiniz aktivitelerin başında geliyor. Blog sahibi olmak için, öncelikle amacınızı belirlemeniz gerekiyor. Daha sonra, bu hobinizi girişimci bir yaklaşımla para kazanır hale dönüştürebilirsiniz. Amacınızı belirlemenin en büyük faydası, oluşturacağınız blog’unuzun ileride yaşanabilecek bir değişimden etkilenmesini engellemek olacaktır. Diyelim ki sadece amatör olarak yapımına başladığınız bir blog’un zaman içinde para kazanır hale dönüşmesinden sonra sitede aksamaların yaşanmasını, böyle bir planlama yaparak engelleyebilirsiniz. Ya da para kazanma amaçlı oluşturduğunuz bir blog, doğru strateji izlemediğiniz için zaman içinde beklediğiniz performansı göstermiyorsa, baştan amacınızı belirlemenin ve iyi bir plan yapmanın faydası yine ortaya çıkacaktır.

İyi bir planlama yapmadan başlanan projelerde maddi kayıplar yaşamasanız bile, büyük ölçüde zaman harcamış olacaksınız. Bu yüzden, maliyetlerin düşük olmasına aldanmamalı, zaman gibi görünmez maliyetleri göz önünde bulundurmalısınız.

Büyük bir istekle projelerinize başlamadan önce, Türkiye’deki ve dünyadaki örneklerden faydalanmanız gerekebilir. Tamamen eşsiz ve benzersiz bir projeye başlayacak dahi olsanız, web’deki mevcut projelere ve gelişim süreçlerine bakmanızda yarar var.

İnternet üzerinde yapacağınız çalışmalara başlamadan önce, bu işte başarılı olan ve iyi fikirler üreten bir ekiple çalışmanızda büyük fayda var. Ayrıca, web sitesi ziyaretçi davranışları hakkında araştırma yapmanız, ve bu konuda hazırlıklı olmanız, ileride farkedebileceğiniz yanlış bir projeye başlamanızı engelleyecektir.

Web üzerinden yapmayı planladığınız proje ne olursa olsun, bu konuda istikrarlı davranmanız şarttır. Başladığınız çalışmaların kalitesini koruması için, bu konuda size iyi fikirler verebilecek kişilere danışmanız ve projenizin ileride ne kadar büyüyebileceğini şimdiden görmeniz önemlidir. Diyelim ki internetten kitap satışı yapmak istiyorsunuz. Bu yüzden kitap severler formunu başlatmanız gayet mantıklı bir girişimci başlangıcı olurdu.

Gerçek bir girişim öyküsünden yola çıkarsak eğer, İstanbul’da Toki satışlarından önce kura çekilişinin ne zaman belirleneceği ya da dağıtımı hakkındaki bilgileri almak, bu konudaki gelişmelerden haberdar olmak ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunmak isteyenler için, http://www.tokikayabasi.com/ web sitesi oluşturulmuş ve şimdiden reklam gelirleri elde etmeye başlanmış. Bu siteye reklam verenler ise dekorasyon ya da ev malzemeleri sağlayan şirketler.

kaynak   :  www.bilsimhaber.com