İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - zeynep

Sayfa: [1] 2 3 ... 6
1
Selamlar...

Arkadaşlar sitenin güncel haberlerini artık foruma taşıyalım ve irdeleyip tartışalım diyorum

Haber Konusu :

Alıntı
Adalet Bakanı Ergin, yüksek yargıdaki iş yoğunluğunu anlatırken çarpıcı bilgiler verdi: \\\"Yargıtay\\\'a gelen dosyaların tamamı kesilse, bazı dairelerde 5 yıl süreyle el vurulamayacak dosyalar birikti. Birçoğunda zamanaşımı riski ile karşı karşıyayız. Bu yüzden 2010\\\'da düşen dosya sayısı 19 bin 251\\\'i buldu.\\\"

Başta Yargıtay olmak üzere yüksek yargı kurumlarında bekleyen dosya sayısı tehlikeli boyutlara ulaştı. Daha önce Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç\\\'ın dile getirdiği yığılma konusunda bir uyarı da Adalet Bakanı Sadullah Ergin\\\'den geldi. Önceki gece Meclis Genel Kurulu\\\'na bilgi veren Ergin, sistemin tıkanma noktasında olduğuna dikkat çekti.

Yargıtay\\\'da zamanaşımına uğrayan dosya sayısının sadece 2010\\\'da 19 bin 251\\\'i bulduğunu vurgulayan Adalet Bakanı, \\\"Yargıtay\\\'a gelen dosyaların tamamı kesilse, bazı dairelerde 5 yıl süreyle el vurulamayacak dosyalar birikti. Birçok dosyanın zamanaşımına uğrama riski ile karşı karşıyayız. Bu konuda her yıl ortalama yüzde 30\\\'luk bir artış var.\\\" dedi. Yargıtay\\\'ın daire artırımı talepleri olduğunu hatırlatan Ergin, 9 bölgede istinaf mahkemelerinin kurulacağını, bununla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini anlattı. Ergin, söz konusu mahkemelerin Danıştay ve Yargıtay\\\'a alternatif olmadığının da altını çizdi.

Kaynak : AA


Bu konu gerçekten deşilmesi gereken bir konu özellikle mesleğimizin uçurumun kenarında olduğu düşünüldüğünde Yargıtay\\\'a giden dosyalar geç nihayet buluyor yada böyle zamanaşımına uğruyor çözümü ve görüş bildirmek isteyen arkadaşları ve meslektaşlarımızı katılıma davet ediyorum...

2
Alıntı
Merhabalar;

Bu sitede neden öğrencilerin yardım istekleri karşılanmıyor? 2 mesele üzerine yardım istedim ancak ne üzücü ki ikisinde de olumlu yanıtlar alamadım.Burası bir hukuk sitesi ise ve forumda bizlere bu olanak sağlanmış ise yanıt alamadıktan sonra yardım istemenin ne önemi var?Bu konuda sitenin ilgili yöneticilerini düşünmeye davet ediyorum.Şu hususuda belirtmiş olayım haberci_06 ila ahmet delikanlı olmasa bu sitenin hali harap!!!Saygılarımla...




Vay be ilk kez bir konu bu kadar sitede tartışıldıysa avukatsinem\\\'e teşekkür borçluyuz yoksa kimsenin dili yanmayacaktı:P. Katılıyorum size...

3
Hukuki Soru ve Sorunlarınız / Cvp:ÇOK ÖNEMLİ
« : Ekim 16, 2010, 10:09:23 ÖÖ »
Selamlar...

İlgili bankanın avukatıyla konuşarak bloke konan bankanın üzerindeki blokenin kaldırılması için müzekkere yazılmasını yada icra mahkemelerinde şikayet yoluna gidebilirsiniz.

4
CEVAP:

Çalışma şartlarında değişiklik 4857 sayılı iş kanunun 22. maddesi gereği işveren çalışma şartlarında yapmayı düşündüğü değişiklikleri işçiye yazılı olarak bildirmek zorundadır.İşçinin 6 gün içinde bu değişiklikleri kabul etmemesi durumunda; işveren işyeri değişikliğini geçerli bir nedene dayandığını yazılı olarak belirtmek ve bildirim sürelerine uymak şartıyla sözleşmeyi fesih edebilir.

Anlatılanlara göre usulüne uygun işyeri değişikliği olursa ve size de sürelerine uygun bildirim yapılırsa ihbar ve kıdem tazminatı alamayacaksınız.Ancak kanuna uygun bir şekilde bildirimde bulunmazsa ihbar, kıdem ve diğer tazminatlara hak kazanabileceksiniz.Saygılar...

5
Medeni Usul ve İcra ve İflas Hukuku / Cvp:Haciz Borç Zamanaşımı
« : Eylül 02, 2010, 02:39:59 ÖS »
Selamlar...

İİK gereği haciz şerhi dosyaya işlem yapılmadığı sürece 2 yıl içinde düşmektedir.Eğer dosya düşer de 10 yıl boyunca yenlenmez ise bu defa BK gereği borç zamanaşımına uğramaktadır.Saygılar...

6
Selamlar...

Öğrenci olmanız vergi mükellefi olmanıza engel değildir.Yani üzerinize devir gerçekleştirilebilir.Zanlımca...

7
Genel Hukuk Konular / Cvp:hukuk öğrencileri
« : Ağustos 16, 2010, 01:09:46 ÖS »
Selamlar...

Haberci_06 adlı kullanıcının dediklerine tamamen katılıyorum.Ek olarak yükseklisans yapıp öğretim elelmanı yada kpss sınavlarına hazırlanıp uzman da olabilirsiniz. Bu durumda yine okuldaki eğetim ve ek olarak genel kültür ve genel yetenek alanlarına da çalışmanız gerekecek. Seçim sizin...Saygılar...

8
Sayın Admin, ilginize çok teşekkür ediyorum...

9
Sayın Admin, ilginize çok teşekkür ediyorum...

10
Selamlar...

Bu konuda kafam çok karıştı.Bir dosyamın karar aşamasına geçilecek daha önce aynı sebepten başka mağdur olanlar da dava açtı.Daha sonra davada birleştirmeye yarar görüldüğü için davalar birleştirildi.Büyük ihtimalde benim müvekkilimin lehine karar verilecek.Şimdi dosya tek dosya haline geldiği için tek bir vekalet ücreti mi çıkacak; yoksa her dosya için ayrı vekalet ücretine hükmedilecek?Bu olayı yaşayan bilen varsa bilgi paylaşımın da bulunabilir mi?

11
Selamlar...

Takip kesinleşti 3. Kişilerdeki hak ve alacaklarına haciz koymak için 89/1 haciz ihbarnamesini yolladık.Dosyaya 3. kişilerce para yatırıldı ve dosya borcu kapandı bu durumda borçluya 103 davetiyesi tebliği gerekir mi?

12
Selamlar...

Değerli meslektaşlarım paylaşmak istediğim kafama takılan bir kaç soruyu forumda açmak istedim.Açılan icra takibinde takip kesinleşmeden yani tebligat dosyaya dönmeden 3. kişilere 89/1 1. haciz haciz ihbarnamesi gönderilir mi?

13
Merhabalar...

Birisi çıkıp diyecek ki sonunda; ne bolyozu ne kanunu ne medyası ne de hükümeti hepsini ben yaptım şimdi de planlarım doğrultusunda sonunuzu hazırlıyorum güle güle yani biz Türk Milleti olarak kendi sonumuzu kendimiz hazırlıyoruz başka söze gerek mi var???

14
Hukuki Tartışma Alanı / Cvp:İPOTEK BORCU
« : Aralık 10, 2009, 01:27:21 ÖÖ »
Selamlar...

Pek tabi ev satışı gerçekleştikten sonra kefil olduğunuz dosya borcu karşılamazsa evin satışından elde edilen miktardan mahsup edilerek icra takibine sizden ve borçludan tahsil etmeye devam edilecektir.

15
Miras Hukuku / Cvp:tapu iptal ve tescil davası
« : Aralık 09, 2009, 03:13:46 ÖÖ »
Selamlar...

Keşif masrafı yatmadığında duruşma süresi doğal olarak uzayacaktır.Ayrıca, keşif masrafı genel olarak duruşma sırasında hakimce verilen müddet içinde veya bir sonraki duruşma gününe kadar yatırılması için kesin süre vermektedir.


HUMK 415. madde önem taşımaktadır. Hakim re\\\'sen ücretin hangi tarafça yatırılacağına karar verebilir ve verilen süre içinde bu masraf yatırılmazsa, Hazineden ödenir, daha sonra rücu edilir.

Sayfa: [1] 2 3 ... 6