DİĞER MESLEKLER > Okul Öncesi Öğretmenliği

Erken Çocuklukta Yabancı Dil Öğretimi 1

(1/1)

Av. Kurty:
Erken Çocuklukta İngilizce Öğretimine Yönelik Okul Öncesi Öğretmenlerinin Tutumları




                                                                      ÖZET

Bu çalışmada dil gelişiminden, dünya dili olarak kabul gören İngilizce dilinin, ikinci dil olarak öğrenilmesinin öneminden, bu öğretimin erken yaşta başlamasının gerekliliğinden, ikinci dil kazanımına ilişkin araştırma bulgularından, erken yaşta yabancı dil öğreniminin nasıl olması gerektiğinden bahsedilmiştir. Bu bağlamda çalışmam; okul öncesi eğitimcilerine, ebeveynlere, okul öncesi kurumlarında yabancı dil öğretimi yapan İngilizce öğretmenlerine fayda sağlayacaktır.
 Anahtar Kelimeler: Dil gelişimi, dil, iki dillilik,  erken yaşta iki dillilik, erken yaşta yabancı dil öğretimi, ikinci dil öğrenimi

ABSTRACT

In this work, we mentioned about the language development,the importance of acquiring English seen as the language of the world, the necessity of early acquisition,the research findings related to second language acqusition and lastly ways of acquiring a foreign language at an early age.In this context, this work will be useful for pre-school educators,parents,and masters in English work at pre-schools.
 Key words: Language development,language,bilingualism,bilingualism at an early age, second language acqusition.


ERKEN ÇOCUKLUKTA İNGİLİZCE ÖĞRETİMİNE YÖNELİK OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNİN TUTUMLARI
 İngilizce dünyada 75’i aşkın ülkede 2 milyardan fazla insan tarafından kullanılan özel/resmi dil/bilim dili statüsündedir. Dünya nüfusunun %25’inden fazlası İngilizce konuşmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan insanların neredeyse yarısı İngilizce konuşmaktadır. Dünya bilim insanlarının %66’sından fazlası İngilizce okumaktadır. Dünya genelinde yapılan haberleşmelerin %75inden fazlası İngilizce yapılmaktadır. Dünya genelinde ekonomik araçlardan akan bilgilerin %80’inden fazlası İngilizce olarak saklanmaktadır. Akademik konferans ve araştırmalar, reklamcılık ve pazarlama, hava alanları ve hava trafik kontrolü, diplomasi, uluslararası ticaret, uluslar arası rekabet, internet ve e-postalar, müzik, bilim, spor, e-teknolojide en çok kullanılan dil durumundadır (Vahapoğlu, 2003).
Bilimsel,  sanatsal, teknolojik tüm gelişmeleri takip edebilmek, çağın gereklerine ayak uydurabilmek, hızla dönen dünyaya yetişebilmek adına İngilizce öğrenilmesi gerekliliği kaçınılmazdır, yadsınamaz bir gerçektir.

Navigasyon

[0] Mesajlar

Yanıtla

Tam sürüme git