Yanıt gönder

Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir.

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Dosya Ekle:
(Eki Kaldır)
(daha çok eklenti)
Kısıtlama: 4 post başına, Toplam Boyut ( En Fazla ) 192KB, Kişisel Boyut ( En Fazla ) 128KB
Bir moderatör tarafından onaylanana dek ekli dosyalar görüntülenmeyecektir.
Doğrulama:
Avukatların Staj Süresi Ne Kadardır?(Sadece Rakamla!):
Ankara'nın Plaka Kodu Nedir?(İki Adet Sayı İçerir):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: sevgiolmez
« : Kasım 06, 2016, 12:40:01 ÖS »

Devremülk Nedir?

Kişinin yılın belli zamanlarında tatil ve dinlenme amacıyla 7, 10 ve 15 günlük seçeneklerle  satın aldığı mülk hakkına devremülk denilir. Devremülkte mülkün tamamını ve kullanımı değil yılın belirli dönemlerinde kullanım hakkını sahip alırsınız.

Devremülkün en büyük avantajı satın aldığınız devremülkü ömür boyu seçtiğiniz tarihlerde ücretsiz olarak yararlanabilmenizdir.

Devremülkünüzü kullanmadığınız dönemlerde kiraya verme hakkına sahipsiniz. Devremülkler tapulu olduğundan istediğiniz zaman devremülkünüzü satabilirsiniz.
 
Devremülk değişim sisteminde haftalık değişim sistemi de söz konusudur. Devremülk değişim sistemine üye olarak kayıt yaptıranlar devremülklerinin kullanma dönemlerinde paylaşım havuzuna dahil olarak başka tesislerden de yararlanabilmektedirler. Devremülk değişim sistemi sayesinde kişiler her sene aynı yere değil, başka yerlere de gidebilmektedirler. Böylece devremülk sahipleri her yıl istedikleri zaman diliminde farklı yerler de tatillerini yapabilmektedirler.

Birçok devremülk değişim firması vardır. Devremülk değişim ücreti tesisten tesise değişerek ortalama 150 ile 400 dolar arasındadır.

Devremülk nasıl iptal edilir?

Devremülk iptalini devremülk sözleşmesinin kurallarına göre yapılması gerekmektedir. Sözleşmede geçen; kişi tesisi gördükten sonra sözleşmeyi imzalamışsa ve daha sonra devremülkü beğenmediğini anlamışsa sözleşme iptalini yapabilmektedir. Sözleşme 10 gün içinde yasal olarak feshedilebilmektedir.

Fakat alıcı devremülkü görmeden kapı da ya da dışarıda tanıtılarak karar verip aldıysa tesisi görüp beğenmediği takdirde sözleşme feshi için 7 günlük yasal süresi bulunmaktadır. Yasal sözleşme fesih süresini kaçıranlar devrmülk iptalini yapamazlar. Fakat kapıda görmeden satın alınan devremülk için Yargıtay’ ın emsal kararı bulunmaktadır. Buna göre sözleşme cayma süresi devremülkü satın alanın devremülkü gördüğü andan itibaren başlar şeklindedir.
Gönderen: uğur
« : Ocak 05, 2009, 02:44:32 ÖS »

Selamlar;

Devre mulk aidatlarini odemek zorundasiniz. devre mulku kullanip kullanmamaniz bu zorunlulugu ortadan kaldirmamaktadir.

Ayrica devre mulk hakkinizdan istifadeyi bir baskasina devretmeniz mumkundur ( hilafina sozlesme olmadikca )

Ancak bu durumda da yetki size aittir. Yani yonetim bu yetkiyi sizin yerinize kullanamaz.

Peki bu durumda ne yapmali?

1- Kisa vadede yapilacak ilk is, soz konusu devre mulkun kullanim hakkini  iligili oldugu donem icin kiraya vermektir. Boylece elde edeceginiz  kira miktari ile aidat borcunuzu dengeleyebilir veya kira sozlesmesine aidat borcunun kiraciya ait olacagi yonunde bir hukum ekleyerek aidat odemekten kurtulabilirsiniz. Kiraya verme islemini kendiniz yapabilecegi gibi, bu islemi yapmalari icin yonetime de vekalet verebilirsiniz.

2- Artik bu durum sizin icin cekilmez bir hal aldiysa, devre mulkunuzu uygun bir bedelle satabilir ve yerine daha uygun aidat miktarlari olan bir devre mulk alabilirsiniz.

Saygilarimla
Gönderen: Av. Ahmet Delikanlı
« : Aralık 28, 2008, 03:32:04 ÖS »

Selamlar...

Yıllık olarak kiralamış olsanızda devremülk sözleşmesine bakmak gerekiyor.Ayrıca, bununla ilgili olarak bir karar sunuyorum...


 Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından onanan Ankara 2. Tüketici Mahkemesi\\\'nin 17.06.2004 tarihli, 2004/860 Esas Nolu ve 2004/375 Karar Nolu devre tatillerde aidat bedeli indirimine ilişkin Kararında, devre tatil alan tüketicinin, devre tatil sözleşmesi ile satıcıdan devre mülk almadığı, gayrimenkullun aynına ilişkin giderlerden kullanıcının (kiracı) sorumlu olamayacağı, bu tür giderlerden gayrimenkul sahibinin sorumlu olacağı, devre tatillerin devre mülklerden farklılık arz ettiği ve hizmet satın alan devre tatil malikinden gayrimenkul bakım-onarım-tamir-alt yapı güzelleştirme gibi taşınmazın aynına ilişkin masrafların tüketiciden istenemeyeceği hükmüne varılmıştır.

Bu durumda siz devremülk sahibi olarak aidatlara katılmakla yükümlüsünüz.Davre tatil olarak kiralamış olsaydınız tüketici haklarına gidebilecektiniz.

Daha da açıklayıcı almak gerekirse;

Devre mülk sözleşmeleri, tüketici mevzuatında yer alan devre tatil sözleşmelerine ilişkin düzenlemelere tabi değildir. Devre mülkte herhangi bir ayıp varsa ayıplı mala ilişkin , taksitle satıldıysa taksitli satışlara ilişkin , kapıdan satış yöntemiyle satıldıysa kapıdan satışlara veya kampanyalı satışı yapıldıysa kampanyalı satışlara ilişkin düzenlemelere tabidir. Devre mülk satışının anılan düzenlemeler çerçevesinde değerlendirilmesi yapılabilir, ancak devre tatil sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler çerçevesinde değerlendirmesi yapılması imkansızdır.
Gönderen: Av. Ahmet Delikanlı
« : Aralık 26, 2008, 12:54:53 ÖÖ »

Mail Yoluyla Gelen Sorular...

Alıntı
Merhaba!

Benim bir sorunum var, site site dolaþýyorumi hangi avukat arkadaþ bana yardýmcý olursa ona minnettar kalacaðým. Benim Bodrum Akyarlar Hürpa Tatil sitesinde 15 günlük bir devremülküm vari her sene yýllýk aidat ödüyoruz. Öteki sitelere nazaran 15 günlük çok fahiþ bir aidat ödüyoruz. Bu sene 550-600 milyon civarýnda bir aidat ödeyeceðiz. Biz bu sene gitmek istemiyoruz. Ben memur emeklisiyim aidatý ödeyemiyeceðim.Abncak ilgili kiþiler gelmeseniz da aidatý ödemek zorundasýnýz diyorlar. Ben gitmeyeceðim devrenin aidatýný neden ödeyeyim? Bütçem buna artýk müsade etmiyor her sene daha zorlanýyorum. Site benim adýma kiraya versin, ben ona karýþmam ama ben gitmedðim zaman da benden aidat istemesin diye düþünüyorum. Lütfen bana yardýmcý olurmusunuz? Ben bu sene aidatý ödeyemiyeceðimden dolayý gitmek sitemiyorum. Gitmesem de bu a,datý ödeme zorunluluðu diye birþey var mý? ÝÞleriniz yoðundur ama bana bir iki kelime biþey yazma zahmetine katlanýrsanýz çok mutlu olacaðým, sevgi ve saygýlarýmla...
[/b]