Yanıt gönder

Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir.

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Konu:
İleti Simgesi:

Dosya Ekle:
(Eki Kaldır)
(daha çok eklenti)
Kısıtlama: 4 post başına, Toplam Boyut ( En Fazla ) 192KB, Kişisel Boyut ( En Fazla ) 128KB
Bir moderatör tarafından onaylanana dek ekli dosyalar görüntülenmeyecektir.
Doğrulama:
Türkiye'nin Başkenti Neresidir?(Küçük Harflere Duyarlıdır!):
Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Göre Limited Şirketler En Az Kaç Ortakla Kurulmaktadır? (Sadece Rakamla!):

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p\'ye basın


Konu Özeti

Gönderen: Sorumlu Kişi
« : Temmuz 28, 2010, 02:27:35 ÖS »

Selamlar...

Yargıtay\\\'da incelenen bir dosyanın sanığının kaçmasında kuvetle şüphe varsa tutuklu yargılanmasına devam olunur.Ancak, dosya devam ederken tutuksuz yargılanması için dilekçe verilebilir.Zira, daha önceki yargılamasında tutuksuz yargılanmış olsa bile devam eden ceza davaları olması ve tutuklu yargılamasını gerektiriyorsa tutuklu kalmaya devam edecektir.Bununla berebar dosyaların birleştirilmesi talep edilseydi süreç daha kolay işleyebilirdi.Saygılar...
Gönderen: duygu
« : Temmuz 28, 2010, 12:17:02 ÖS »

Bir kişi 1994-1995-1996-1997 yıllarında ayrı şehirlerde ayrı ayrı 6 dosyadan yargılanmış bu dosyalardan kimisinden 2 sene, kimisinden 4,5 sene, kimisinden 3 sene almış ve cezalar ictima edilerek toplamda 15 sene cezaya hüküm giymiş, 1994 de yatmaya başlamış 2001 de cezasının bitmesine 5 ay kala,Rahşan AFFI denilen af ile çıkmış. infaz kısmı 8 sene olarak kalmış. 2001 de çıkınca 2002 yılı sonunda bir dolandırıcılık olayına karışmış, 2005 yılı yeni tck dan önce 1 sene 2 ay ceza almış, cezayı alırken savcının infazını talep etmesi üzerine hakim infazını yakmamış ve yargıtay yolu açık olarak vermiş. dosya yargıyata gitmiş. bu kişi 2009 yılı 6. ayda yine bir suç işlemiş ve tutuklanmış. bu tutukluluk süresi içinde yargıtayda olan cezası gelmiş ve tutukluluğu hükümlülüğe geçmiş(5 ay 12 gün). bu ceza gelince cezaevi savcısı 2002 yılınca bu kişi suç işlemiş diye infazının alınması için başvurmuş ve yozgat infaz hakimliği 7 sene infazını almış kişinin. kişiye 7 sene 1 ay 14 gün müddetname verilmiş. bu müddetname verilince mahkum 2005 den önce işlemiş olduğu suçların YTCK\\\'ya göre uyarlanma talebinde bulunmuş. uyarlama yapılırken bir dosyasından 1 sene düşüm yapılmış, 1 dosyasından 6 ay düşüm yapılmış, 2 dosyası aynı cezayı vermiş, diğer 2 dosyası aynı cezayı vermiş lakin cezayı dışarıdan yargıtay yolu açık olmak üzere vermiş. yargıtay yolu açık olarak verilen cezanın toplamı 6,5 sene. bunun zaten yaklaşık 3 senesini daha önce yatmış. 3,5 senesi infaz olarak görülüyor. yargıtay yolu açık olan karar verilen dosyaları mahkum yargıtaya yollamış. 2 dosya yargıtayda.

kişi şu an tutuklu olduğu mahkeme 2. duruşmasında kişiyi şu sözlerle tahliye etmiştir. \\\"bu davadan tutuksuz yargılanmasına ve kesinleşmiş bir infazı bulunmadığı için derhal tahliyesine\\\" diyerek tahliye kararı verilmiştir.

Lakin kişi şu an cezaevinden çıkamamaktadır. 2002 yılında işlediği suçtan ötürü infazının alınması kararı yozgat infaz hakimliği tarafından verilmiş bir karar var.
Diğer taraftan ise 2005 yasası ile kişi uyarlama talebinde bulununca kesinleşmiş bir hüküm olmuyor. 2 dosyası yargıtayda olduğu için dosyalarını ictima yapamıyorlar. bu durumda kişiyi hangi karar bağlar?

Cezaevinde şu an tutulması doğrumudur? yoksa bu yargıtaydan gelincemi karar kesinleşincemi  yatması gerekmektedir?

bu kişi cezaevinde yatarak yargıtaydan dosyaların gelmesinimi bekleyecektir?

konu baya bir karışık gibi görünüyor benim açımdan , şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..