Gönderen Konu: Avukatlık Stajınızdan Memnun musunuz??  (Okunma sayısı 3695 defa)

Çevrimdışı figen

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Avukatlık Stajınızdan Memnun musunuz??
« : Temmuz 19, 2009, 02:29:05 ÖS »
Herkese Merhabalar...

Stajımın 6. ayını doldurdum şimdi de bir avukatın yanında staj başlatacağım.Ancak, bir çok arkadaşımdan duyduğum kadarıyla çok şey öğrenemediklerini söylüyorlar. Özellikle avukatlar, stajyer avukatları icra işinde kullandıklarını dahi duydum. Biliyorum ki icra konusunda da eğitim almamız şart ; fakat sürekli de icra işi yaptırmak bana abest geliyor.

Sonuçta isterse avukat ücret vermek zorunda değil; zaten verdikleri ücretler de komik rakamlar. Hem düşük ücretle stajyer avukatlar çalıştırılıyor üzerine bir de icra işlerinde kullanılıyorlar.

Bu konuda büyük şikayetler duydum. Özellikle bürolarına aldıkları stajterleri bir hizmetçi misali temizlik yaptırdıklarını dahi duydum.Sonuçta meslektaşlarımız arasında kısa süre sonra herhangi bir altlık üstlük ilişkisi olmayacak bu konuda özellikle avukat büyüklerimden daha dikkatli olmalarını rica ediyorum. Sonuçta aynı adliye ortamında bulunacağız kimse kimsenin üstü değildir.

Eğer bu konuda sıkıntıları olan arkadaşlar varsa paylaşsın. Çünkü bu konuda bizimde bilgilenmeye, dikkatli olmaya ihtiyacımız var. Hatta bu konuda avukat büyükleriminde bu konudaki tartışmaya katılmalarını rica ediyorum. Burası bir arena eğer kendilerince haklı tarafları varsa lütfen katılsınlar en azından bir kaç cümle bile olsa....

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Avukatlık Stajınızdan Memnun musunuz??
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2009, 05:21:00 ÖS »
Merhabalar..

Bu konu tamamen avukatın  çalışma stiline bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Seçeceğiniz avukatın dava ağırlıklı ya da icra ağırlıklı bir büro olmasına dikkat ederseniz sık sık icralara da çıkmak zorunda kalmazsınız. Ayrıca, avukatlık sadece dava açmak , kalemlerde koşuşturmak değildir. Her ne kadar müvekkilinizle görüşme sağlamanın yanında borçlularla da görüşmeniz gerekecek. İşte asıl avukatlık burada başlıyor.
    Bir de ücret konusu tamamen avukatların inisiyatifindedir. Eleştirim sadece şu hakim ve savcı stajyerleri  bol maaş almaktayken stajyer avukatlara belirlenen bir ücret yoktur. Halbuki aramızda hiç bir hiyerarşik durum bulunmamaktadır. Asıl tartışmamız gerekn stajyer avukatlara baronunun belirleyeceği sabit ücret  ve seçeceğiniz avukatın hangi tür davalara baktığıdır.Saygılar...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11