Herkese Merhabalar...
Stajımın 6. ayını doldurdum şimdi de bir avukatın yanında staj başlatacağım.Ancak, bir çok arkadaşımdan duyduğum kadarıyla çok şey öğrenemediklerini söylüyorlar. Özellikle avukatlar, stajyer avukatları icra işinde kullandıklarını dahi duydum. Biliyorum ki icra konusunda da eğitim almamız şart ; fakat sürekli de icra işi yaptırmak bana abest geliyor.
Sonuçta isterse avukat ücret vermek zorunda değil; zaten verdikleri ücretler de komik rakamlar. Hem düşük ücretle stajyer avukatlar çalıştırılıyor üzerine bir de icra işlerinde kullanılıyorlar.
Bu konuda büyük şikayetler duydum. Özellikle bürolarına aldıkları stajterleri bir hizmetçi misali temizlik yaptırdıklarını dahi duydum.Sonuçta meslektaşlarımız arasında kısa süre sonra herhangi bir altlık üstlük ilişkisi olmayacak bu konuda özellikle avukat büyüklerimden daha dikkatli olmalarını rica ediyorum. Sonuçta aynı adliye ortamında bulunacağız kimse kimsenin üstü değildir.
Eğer bu konuda sıkıntıları olan arkadaşlar varsa paylaşsın. Çünkü bu konuda bizimde bilgilenmeye, dikkatli olmaya ihtiyacımız var. Hatta bu konuda avukat büyükleriminde bu konudaki tartışmaya katılmalarını rica ediyorum. Burası bir arena eğer kendilerince haklı tarafları varsa lütfen katılsınlar en azından bir kaç cümle bile olsa....