E-mail yoluyla gelen sorular...
SORU:
sayın hocam,1995 te bi arkadaşımın yeni tuttuğu iş yerine yardım etmek için yanında bulunuyordum;iş yeri yeni tutulmuştu ve tadilat(boya tamirat işleri yapılıyordu).işyeri tutulalı 7-8 gün geçtikten sonra 2 maliye memuru geldi(bu arada tadilat devam ediyorrdu)dükkanı tutan arkadaşım olmadığından,maliye görevlileri benim kimliğimi istediler.ben\\\" buranın tadilatta olduğunu asıl arkadaşımın olmadığını ve tatilat işlemleri bittikten sonra arkadaşımın vergi dairesine başvuracağını söyledim\\\".görevliler benim kimliğimi istediler ve tutanak tuttular.(kira kontratı da benim üzerime değildi)sonra arkadaşım iş yeri sahibi ile anlaşamadı biz ordan 2,5 ay sonra taşındık.bizden bir kaç ay sonra da başka birileri orayı kiraladı(kiralayanlar da bi siyasi partinin şubesiydi).bilmiyorum ama 3-4 sene orayı tuttular.şimdi yıl 2010 vergi dairesi bana o yıllarda iş yeri açtın beyanname vermedin diye borç çıkarmış.işe başlama tarihi 1995 in temmuzu,işi bırakma tarihi 1998 in temmuzu.resen terk diye yazmışlar.1incisi ben açılış vermedim vergi dairesine ve işyeri bana ait değildi2cisi 2,5 ay sonra ayrıldım ordan başka birileri tuttu.3üncüsü kapanış olarak gösterilen 1998 in temmuzunda ben 1 sene 4 aylık askerdim.bu bilgiler doğrultusunda şu an ne yapacağımı bilemiyorum.sizden en kısa zamanda konuyla ilgili bi açıklam rica ediyorum.mağduriyetimi nasıl kaldırabilirim.şimdiden teşekkür eder işlerinizde başarılar dilerim.iyi günler.