Gönderen Konu: Bir Stajyerin Günlüğü...  (Okunma sayısı 5158 defa)

Çevrimdışı av.onurcelen

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bir Stajyerin Günlüğü...
« : Şubat 10, 2009, 05:40:59 ÖS »
Okul bitmiş staj başlamıştır. Stajyerin kafasındaki sorular; Acaba şimdi ne yapmalıyım, nasıl çalışmalıyım, ne okumalıyım, icraya mı ağırlık vereyim yada daha az maaşla dilekçe yazabileceğim dosya okuyabileceğim bir büroya mı gireyimdir. Tabi bunun yanında stajyerin kafasını kurcalayan bir şey daha vardır ki; o da staj sınıfında acaba güzel kızlar var mıdır sorusudur?  Adliyede henüz neyin nerede olduğunu öğrenmeden elinde iş listesi, evrak çantası ile bir kalemden bir kaleme koştururken bir de bunun yanında icra dairesinde takip açmayı öğrenmektedir bizim gariban stajyer. İş stresi, sınıfta güzel kız yokluğu filan derken her şey daha da kötü gider. Ardından  bürosunu değiştirir. Kafasındaki yeni düşünce tek bir dalda yoğunlaşmak olur ama ne yazık ki yine de icradan kurtulamaz. Tabi bu arada meslekten iyice soğumuştur. Birden hakim savcı olma fikri ağır basar. Hemen kafadan bir hesap yapar; 2.500 maaş, bir de hakim bir hatun bulursak eder en az 5.000. Daha ne isteyim. Derken sınava girer ilk deneme başarısız, ama ikincisinde kesin olacak, ancak sonuç yine hüsran. Tam da o sırada bir baktı ki avukatı çok iyi paralar kazanıyor zaten bir daha denemez de sınavı. Bu arada zaman su gibi akıp geçer arkadaşlarından tez örneklerini alır ad-soyad ve teşekkür sayfasını değiştirir teslim eder.  Birden kendisini mülakat heyecanı basar. Hemen o telaşla alır eline av. Kanununu başlar ezberlemeye. Sonra eder yeminini toplar alkışları ve artık avukat olmuştur. Tören bitti mi Daha salondan çıkar çıkmaz stajyerimizin duruşu ve yürüyüşü değişmiştir ve artık avukat olmuştur.  
Av. Onur ÇELEN

Çevrimdışı Özlem

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:Bir Stajyerin Günlüğü...
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2009, 06:53:17 ÖS »
Avukat olmuştur olmasına da ...Bir derin nefes alıyorsunuz ilk önce,sonrası malum...

Üretmeye yenilenmeye zorluyor bu meslek bizi.Bir bakıyorsunuz yerlerdesiniz bir bakıyorsunuz ...Hayatta böyle bir şey değil mi,belki de kilit soru bu.Saygılarımla

Hakim bir hatun

Çevrimdışı uğur

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2009, 10:32:44 ÖS »
Selamlar;

Yaptiginiz isten keyif aldiginiz sürece avukat veya hakim savci olmanin bir önemi yok. Insan meslegini icra etmekten keyif aldigi sürece, o meslekte basarili olacaktir. Bu nedenle meslek seciminde mantiktan cok, kisisel tercihlerimizi göz önünde tutmaliyiz.

Kendi adima söylemek gerekirse, onur arkadasiminda bahsettigi gibi, bir dönem hakimlik savcilik mi yoksa avukatlik mi tereddüdünü yasadim ve hakimlik savcilik agir basti. Sinava hazirlandim, kazandim ama kazandiktan sonra fikrim degisti ve mülakata gitmedim. Avukatlik yapmaya karar verdim.

Simdi hayatimdan cok memnunum ve dogru bir karar verdigime inaniyorum. Bana göre önemli olan hangi meslegi yaptigimiz degil;bilakis hangi meslegi yapmaktan mutlu oldugumuz. Hayat zaten zor, biz secimlerimizle  bunu daha da zorlastirmamaliyiz...

Çevrimdışı Orhan Gemlik

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2009, 01:01:09 ÖÖ »
Merhabalar değerli meslektaşlarım...

Bu yaşadıklarımızı hiç bir meslek alanı belki yaşatmıyordur kimseye...?Özlem Hanım\\\'ında dediği gibi bir yerlerde bir göklerde... Belki de bizim mesleğimiz bu yüzden bu kadar farklı ve yorucu.Hergünümüz koşuşturmaca hele stajyerin ilk zamanları unutkanlık zamanlarıdır.Gerçekten ne kadar iyi hafızaya sahip olursanız olun illaki bir işi unutma tecrübesi yaşıyorsunuz.Bana göre stajdan sonra mesleğe atıldığımızda en büyük öğrendiğimiz şey düzen olsa gerek???Çünkü her gün farklı bir müvekkil ve hergün farklı bir soru....Bu yüzden mesleğimiz de düzene önem verenlerdenim...