Gönderen Konu: maddi bir hasara karşı önceden hukuki önlem alma  (Okunma sayısı 2681 defa)

Çevrimdışı Gürkan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
maddi bir hasara karşı önceden hukuki önlem alma
« : Mart 19, 2009, 01:27:01 ÖÖ »
Merhabalar.Ben İstanbul üniversitesinde öğrenciyim.Bölümümdeki iki kişiyle kişisel nedenler yüzünden kavgalıyım.Fakültedeki bazı öğrencilerin arabaları üniversite otoparkında boydan boya çizildi ve lastikleri patlatıldı ve bunları yapan kişiler kesinlkle öğrencilerin kavgalı olduğu sınıf arkadaşlarıydı. fakat olayı yapanları kimse görmediğinden dolayı o kişilerin yaptığı ispatlanamadı.Bende derslerimin geç saatlerde bitmesinden dolayı babamın arabasıyla okula gideceğim.Fakat aynı olayın benim kavgalı olduğum kişiler tarafından  benim arabama yapılmasından  korkuyorum.
Arabama üniversite otoparkında herhangi bir çizik veya hasar verilmesini önlemek veya böyle bir hasar verildiğinde suçluların kim olduğunu belirtmek için ne yapmalıyım.Örneğin karakola veya savcılığa arabama hasar gelmeden önce \\\'\\\'bu kişiler benim arabama herhangi bir hasar verebilirler arabama herhangi bir hasar geldiği zaman sorumluları bu kişilerdir\\\'\\\'  diye bir dilekçe versem  bu olay başıma geldiği zaman herhangi bir şahit olmasa bile bu insanlar suçlu bulunur ve benim hasarımı ödemeye mahkum kalırlar mı?

Umarım yeterince açıklayıcı olmuşumdur.Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim...

Çevrimdışı av.onurcelen

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:maddi bir hasara karşı önceden hukuki önlem alma
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2009, 01:56:16 ÖS »
Gürkan Bey öncelikle başınıza böyle bir olay gelmez inşallah. Zira belirttiğiniz olaylar sonucunda yani siz savcılığa gidip bu durumu anlatsanız dahi olayı o kişilerin yaptığını kanıtlayamadığınız taktirde şahıslara herhangi bir ceza çıkmaz.tabi siz yine şüphelendiğiniz kişiler hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz. zaten yeterli şüphe ve delil görülürse mahkeme sanıkların cezalandırılması yoluna gider. ayrıca Hasar da ayrı bir tazminat davasını gerektirir.