Gönderen Konu: sosyal güvenlik sigortası hakkında...  (Okunma sayısı 4201 defa)

Çevrimdışı emine

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
sosyal güvenlik sigortası hakkında...
« : Mart 22, 2009, 02:24:41 ÖS »
merhaba;
ben 28.11.2008 de  özel bir telekom bayisinde işe başladım. 1 ay sonra sigorta yapacaklarını söylediler fakat 2 şubatta evraklarımı muhasebeye ancak verdiler. daha önceden de sigortam vardı..interneten baktığımda hala eskisi görünüyo herhangi bir giriş gözükmüyor. ne zamana kdar görünmemesi normal ya da hala sigortamı başlatmamış olma ihtimaline karşı ne yapabilirim? teşekkürler...

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:sosyal güvenlik sigortası hakkında...
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2009, 01:43:04 ÖÖ »
Selamlar...

Sigorta işe girişten 1 gün önce yapılmalıdır.Ancak, bazı iş yerleri bunu 1-2 ay kadar geciktirmektedir.Eğer uzun süredir sigortanız yaptırılmamışsa, iş yerinizin bağlı bulunduğu SSK müdürlüğüne ve Çalışma Bölge Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verebilirsiniz.Saygılar...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı Rıza Mallı

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:sosyal güvenlik sigortası hakkında...
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2009, 11:55:15 ÖÖ »
Kural olarak işbaşı yaptırılmadan 1 gün önce kururma girişiniz işvereniniz tarafından bildirilmesi gerekir. Aynı zamanda siz de, çalışmaya başladığınız firmayı bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik  Kurumu\\\'na  bir dilekçe ile bildirebilirsiniz.(.../.../..... tarihinden itibaren  Kurumunuzda ......... sicil numarası ile işlem gören     ................  adlı firmada çalışmaya başladım.) Bu dilekçeyi vermenizdeki  temel neden karşılıklı oto kontrol sağlamaktır. Selamlar.