MESLEKİ FORUMLAR > Avukatlar
Avukatlık Mesleğini Seçtiğiniz İçin Mutlu musunuz?
(1/1)
zeynep:
Her yıl binlerce yeni ve taze beyin hukuk fakültesinden mezun oluyor.Bununla birlikte hayaller de peşinde geliyor.Ancak hangi genç meslektaşımla karşılaştıysam bana: \\\"keşke öğretmen olsaydım\\\", \\\"çok pişmanım\\\", \\\"ticarete atılsaydım\\\" vs gibi tepkilerde bulunuyor...
Peki siz genç meslektaşlarım mesleğinizde mutlu musuz???
administrator2:
Her staja yeni başlayan stajyer avukat gibi ben de çok büyük bir hevesle avukatlık mesleğinin yoluna ilk adımlarımı atmıştım. Ancak 1-2 aydan sonra bu mesleğin bana uygun olmadığına kanaat getirmiş ve oturup hakim savcılık sınavına hazırlanmaya niyetlenmiştim. Ancak aslında sorunun bizden değil yanında çalıştığımız avukatlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Yanında çalıştığı avukat müstakbel meslektaşını, ya sekreter olarak yada kaba bir tabirle ayakçı olarak kullanıyordur. Bu maalesef okulunu yeni bitirmiş ve mesleğine büyük hevesle, büyük umutlarla başlamış bir stajyerin en büyük hüsranıdır. Ama stajımı bitirip mesleğime başladığım zaman her geçen gün yaptığım işten daha çok haz başladım ve her geçen gün yeni bir şeyler öğrendiğim ve öğrettiğim için de çok mutluyum.
Yaren Yakıt:
Çok küçük yaştan beri avukat olmayı istiodum. Ama ilk staja başladığımda biraz bocaladım. Öğrencilikten yeni çıkmış olmanın da etkisi vardı ama daha çok diğer avukatların etkisi oldu. öyle durumlar gelio ki başınıza, sanki bu mesleği hiç yapamayacakmışsınız gibi hissediyorsunuz. Ama tabi bu ilk zamanlardaydı. Sonuçta hangi mesleği yapıorsanız yine böyle hissedersiniz başlarda diye düşünüyorum. Tabi bunda, admin2 nin dediği gibi yanında çalıştığınız avukatların da etkisi var. Dur durak bilmeden çalıştırıyorsunuz.Ama şimdi herşey gayet iyi ve hayalimi gerçekleştirerek, avukat olduğum için çok mutluyum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
Tam sürüme git