Hukukevi.Net
İstek Ve Şikayet Bölümü => Hukuki Soru ve Sorunlarınız => : pınar February 22, 2009, 07:36:55 PM
-
02.04.2001 tarihinde girdiğim işyerimden 8 sene sonra işten çıkarılmak üzereyim.sigortam işe girişimden 4 ay sonra ancak yapıldı.şimdi kıdem tazminatım hesaplanırken bu süre içinde hakkımı almak istiyorum.elimde o döneme ait kendi el yazımla doldurulmuş çeşitli evraklar var beyanname vs.gibi.eğer dava açarsam hizmet süremi ispat edebilirmiyim bu yöntemle?zamanaşımına uğramış olabilirmi yoksa bilgilerinizi rica ediyorum.saygılar.
-
Selamlar...
Hakkınızı elde etmenin iki yolu var.
- Bulunduğunuz işyerinin bağlı olduğu SSK İl Müdürlüğü\\\'ne bir şikayet dilekçesi ile başvurabilirsiniz.
-Ya da hizmet tespit davası davası açabilirsiniz.Zira, elinizde yazılı delillerinizin olduğunu da beyan etmişsiniz.
Ayrıca, hizmet tespit davalarında hak düşürücü süre uygulanmaktadır ve süresi 5 yıldır.Sürenin başlangıcı, ilgili işyeriyleilişkinin kesildiği tarihi izleyen yılınbaşıdır.
-
cvp için teşekkür ediyorum.ilk girişimin üzerinden sekiz sene geçtiği için zamanaşımına girdiğini düşünmüştüm fakat hala hakkım geçerli sanırım.tekrar teşekkürler