Gönderen Konu: Şirketle Pay Anlaşması - Fesih - Açık Senet  (Okunma sayısı 4168 defa)

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Şirketle Pay Anlaşması - Fesih - Açık Senet
« : Mayıs 09, 2009, 05:16:38 ÖS »
E-Mail Yoluyla Gelen Sorular...

Alıntı
xxxxx madencilik dış tic. l.t.d. ş.t.i. sözleşme ile 30mart 2008 tarihinde % 40 kar payı ile mermer granit satış ve pazarlama işi yapmak şartı ile anlaştık. ancak kriz nedeniyle kar satışları bizim beklentilerimizi karşılamadığı için işi bıraktım. hesapları konuşarak mutabakat zaptıyla devrettim. yalnız şirkete teminat olarak açık senet verdim. şirket senetlerimi vermek istemiyor. ne yapmamı önerirsiniz ? şirkette sigortalı olarak gözüküyorum. işi 30mart 2009 tarihide bıraktım...
[/b]
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Şirketle Pay Anlaşması - Fesih - Açık Senet
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2009, 09:28:54 ÖS »
Selamlar...

Limited şirketlerde devirden sonra devreden ve devralan arasında iki yıl boyunca sorumluluk devam etmektedir.

\\\"  BK. m.179/I uyarınca \\\"Bir mameleki veya bir işletmeyi aktif ve pasifleri ile birlikte devralan kimse, bunu alacaklılara ihbar ve gazetelerde ilân ettiği tarihten itibaren onlara karşı mamelekin veya işletmenin borçlarından mes\\\'ul olur; şu kadar ki iki yıl müddetle evvelki borçlu dahi yenisi ile birlikte müteselsilen mes\\\'ul kalır; bu müddet muaccel borçlar için ihbar veya ilân tarihinden ve daha sonra muaccel olacak borçlar için de muacceliyet tarihinden itibaren işlemeye başlar.\\\"  \\\"

Yukarıdaki genel bilgiden sonra belirtmiş olduğunuz soruda boş senedi teminat olarak bırakmışsınız.Senetin iadesi için noter kanalıyla iade talepli bir ihtarname gönderebilirsiniz.Noter kanalıyla çekeceğiniz ihtarname ilerde hukuki problerde elinizde bir kanıt oluşturacaktır.Bunun dışında olay dava boyutuna taşınacaksa, şirkete karşı menfi tespit davası açabilir; bedelsiz senet kulanıldığı takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz...Saygılar...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11