Gönderen Konu: ssk borcu ile ilgili  (Okunma sayısı 3891 defa)

davvy

• Ziyaretçi
ssk borcu ile ilgili
« : Ekim 13, 2009, 07:27:21 ÖS »
ssk girişim 93yılı. ödenmiş gün 1221.2007 bağ kur girişimde var borcuda..birde ssk toplu ödeme kabul ediyor mu şuan.bana biraz durumumu emeklilik ile ilgili  ne yapmam gerektiğini anlatırsanız sevinirim.teşekkür ederim

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:ssk borcu ile ilgili
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2009, 07:11:11 ÖS »
Selamlar...

1-) Yeni kanun gereğince Bağ-kur borcu bulunanlar için ssk dan emekli olamıyor.Kısaca borç kapanmadan emeklilik için dilekçe vermeyiniz.Ayrıca bağ-kura borcunuzun olup olmadığını da ilgili kuruma bir dilekçe vererek öğrenmenizde fayda var.

2-) 24.11.1992-23.05.1994 tarihleri arasında ssk girişiniz varsa ve 25 yılı tamamlamanız  54  yaşında olmanız 5675 prim gün sayısını tamamlamış olmanız gerekmektedir.

3-) SSK \\\' da toplu ödeme diye bir şey yoktur.Ancak isteğe bağlı emeklilik yolunu seçebilirsiniz.Saygılar...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

davvy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2009, 12:12:49 ÖS »
öncelikle çok teşekkür ediyorum..bir sorum daha olacak  bağkur borcu 5 yılı geçerse ve ödememişsen siliniyormuş diye duydum, direk sildirsem  tamamen kapattırsam olur mu. yada 6milyara yakın olan bkur borcu ödesem o günleri de ssk ya devretmek oluyor mu..kurumlar çok kalabalık pek ilgileilmiyo o yüzden sizlere teşekkür.birde isteğe bağlı derken yine bi yerde çalışıyo görünmek gerekiyor değil mi ?

Çevrimdışı Orhan Gemlik

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2009, 02:10:41 ÖS »
Selamlar...

Aşağıdaki vereceğim link  sorunuzu kısmende olsa cevaplar nitelikte buyrun...

http://www.gazeteport.com.tr/NEWS/GP_260582