Gönderen Konu: Lütfen bana yardım edin...  (Okunma sayısı 3848 defa)

Çevrimdışı erşan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Lütfen bana yardım edin...
« : Mart 12, 2010, 01:07:53 ÖS »
Merhaba.. Adım Melek Varol 53 doğumluyum...

Ben Balıkesir/Erdek ilçesinde 29.02.2004 tarihinden itibaren İnternet cafe ve oyun salonu çalıştırmaktayım . Benim sorunum belediye ile..  2006 Yılında bana Özel eğlence vergisi altında toplu ödemem gereken büyük bir rakam beyan edilmişti.. Beyan edilen özel eğlence vergisi tam 1 yıllık bir rakamdı ve bu durum bize 1 yıl sonra bir ödeme beyanı ile olmuştu ve bu rakam ozaman 6.700.000 Trl (6700TL) ... Bizde belediyeye giderek bunun nasıl bir şey olduğunu sorduk, bize size özel eğlence vergisi çıkmış bunu ödeyeceksiniz dediler.. Tam 1 yıl sonra bize ödeme emri çıkartılıyor ve bizim 1 yıldır Özel eğlence vergisine tabi tutulmuşuz ve biz bunu tam 1 yıl sonunda öğrenmiştik..

Bu durum karşısında biz belediyeye itiraz edip ruhsatımızıda tamami ile internet cafeye çevirip özel eğlence vergisinin usulsüz ve böyle küçük bir belde için çok yüksek olduğunu belirtmiştik.. Ozaman bu verginin iptal olduğunu bize söylediler ve ödenecek bir rakam yoktu...

İşte şimdiki sorunum ise bununla ilgili aradan 5 yıl geçmiş ve bana toplam borcumun 15.000TL olduğunu söyleyen bir ödeme emri yolladılar. Belediyeye gidiyorum kaleme itiraz edin diyolar.. Kaleme gidiyorum Belediyeye dava açın diyorlar.

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve burada bu sorunu yaşayan tek kafe değilim ama diğerle bi şekilde burasının yerlisi olduğu için bu sorunlarını çok çabuk bir şekilde üstü kapalı hallettiler ama ben arada sıkıştım kaldım..

Lütfen bana ne yapamam gerektiği konusunda akıl verin.. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Çevrimdışı Sorumlu Kişi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Cvp:Lütfen bana yardım edin...
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2010, 10:35:45 ÖS »
Merhabalar...

Yapamanız gereken size gelen ödeme emrine süresinde itiraz etmektir.Daha sonra görülecek davalarda o süre içinde eğlence vergisinden muaf olduğunuzu ispatlar bir delil olması gerekiyor.Bu konuda diğer arkadaşlarında görüşlerini almanızı ve uzman bir avukattan yararlanmanızı tavsiye ederim.Saygılar...