Gönderen Konu: Özürlü Maaşının Geri Alınması  (Okunma sayısı 3959 defa)

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Özürlü Maaşının Geri Alınması
« : Aralık 16, 2008, 08:14:40 ÖS »
Özelden Gelen Sorular...

Alıntı
bana %45 özülülük belgemle mağaş bağladılar maaşımın bankada yatmış olduğunu bana haber vermedikleri için bankada yatmış olan 2.000 ytl paramı geriye aldılar şimdi de yeni yasalara göre tekrardan muayne olup %40 verdikleri için bu paramı alamamaktayım bana yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmam gerek
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı Orhan Gemlik

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:Özürlü Maaşının Geri Alınması
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2008, 06:33:05 ÖS »
Selamlar...

Sorunun içeriği biraz karışık.

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARI İLE ÖZÜRLÜ VE MUHTAÇ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK\\\'te

Aylıkların durdurulması ve zamanaşımı

MADDE 26 – (1) Tahakkuk ettirildiği tarihten itibaren aralıksız olarak bir yıl boyunca aylıklarını almayan hak sahiplerinin aylıkları durdurulur. Aylıklarını beş yıl boyunca almayanların aylıkları ise kesilir. Bu süreden sonra başvuranların aylık istekleri yeni başvuru olarak değerlendirilir ve bunlara geçmiş süreler için bir ödeme yapılmaz.

Maddeden de anlaşılacağı üzere 1 ve 5 yıllık süreler belirtilmiş.Ancak soruda bu süre belirtilmemiş...

Yine aynı yönetmeliğin \\\"Aylıkların veya aylık farklarının kesilmesi\\\" başlıklı 19. maddedinde %40 ve üzeri denilmiş yani bu maaşın kesilmemesi gerekiyor.

Bu iki madde herşeye açıklık getiriyor...

Bu yüzden de sorunun daha ayrıntılı yazılması taraftarıyım...Özellikle zamanaşımı konusunda???