Gönderen Konu: Ağır Ceza Mahkemesinin Kararına itiraz.  (Okunma sayısı 8567 defa)

Çevrimdışı musa Ayan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Ağır Ceza Mahkemesinin Kararına itiraz.
« : Ağustos 28, 2008, 11:41:06 ÖÖ »
Tekar merhabalar.
Benim soruma çok genel olmuş biraz daha açıklamalı olsun diye cevap yazılmış, şimdi konuyu biraz daha detaylı olarak aşağıda izah etmeye çalışacağım.

Ben bir kamu kurumunda memur olarak görev yapmaktayım. iki çocuğumdan birisi  2007 yılı içerisin iki ayrı işyerinde toplam 51 gün, diğer çocuğum da üniversite öğrencisi olup okulların tatil olduğu dönemlede 3 ayrı işyerinde toplam 91 gün sigortalı işte çalışmışlar, bu dönemlerde yasal mevzuatı bilmediğim için kurumuma beyanda bulunmadığımdığım için çocuklar için aylık 12 YTL lik yardımın devam ettiği, daha sonra benim bir vesile ile bu konuyu beyan etmem gerektiğini    öğrenmem üzerine derhhal kurumuma müracaat edip çocuklarımın çalıştıkları sürelerde bana ödenen çocuk yardımlarını hesaplattırarak yasal faizi ile birlikte defterdarlığa geri ödememe rağmen Cumhuriyet Savcılığınca hakkımda 2. Ağır ceza mahkemesinde dava  açıldı ve 02 Haziren 2008  tarihinde yapılan duruşmada benim sunduğum belgelere ve benimle aynı kurumda aynı konudanshakkında Aynı adliye de  soruşturma açılan iki şahsa başka savcılarca verilen  takipsizlik kararlarının suretlerini emsal göstermemem ve duruşmaya katılan Cumhuriyet savcısının beraat talebine rağmen hakkımda 2 ay 2 gün ağır hapis cezası ve birçok hak mahrumiyet gerektiren cezalar verilmeş kararın açıklmlanmaması ve 5 yıl süre ile tekararlanmaması durumnda geçersiz sayılacağına, karra 1. Ağır ceza mahkemesinde 7 gün içerisinde itiraz edebileceğime karar verilmiştir.
ben yasal süre içerisinde yani 5 haziran 2008 tarihinde ilgili mahkameye müreacaat ederek itirazda bulundum bana sonucun posta arcılığı ile bildirileceği söylendi ve  şu ana kadar herhangi bir ses çıkmadı. Adliyede çalışan tanıdıklar aracılığı ile öğrendiğime göre benim itirazım reddedilmiş.
Bu durumda birincisi,  mahkemenin  sonucu bana tebliğ etmesi gerekmiyor mu, gerekiyorsa belli bir süresi  varmıdır.  ikincisi benim bu red kararına tekarar itiraz edebileceğim herhangi merci varmıdır.
Şimdiden Teşekkür eder, saygılar sunarım.

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Ağır Ceza Mahkemesinin Kararına itiraz.
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2008, 12:10:55 ÖS »
Verilen ceza kararı, CMK 231/5 gereğince HÜKMÜN AÇIKLANMASININ ERTELENMESİNE dönüştürülmüştür.Bu karara karşı yaptığınız itirazdan başka başvuru mercii yok .Zira , yaptığınız bu itiraz usuli bir itirazdır.Yalnızca hükmün açıklanmamsının ertelenmesi açısından  inceleme yapılır ve genellikle kararı veren mahkemenin takdirine bırakıldığı için reddedilir(Sizinki gibi.)Ancak, 5 yıl içerisinde herhangi bir kasıtlı suçtan  ceza aldığınız takdirde açıklaması ertelenen hüküm size bildirilir ve o zaman kararın esasına ilişkin temyiz hakkınız başlar.Şu an için temyiz hakkınız bulunmamaktadır.5 yıl içerisinde kasıtlı bir suçtan ceza almadığınız takdirde, sanki hakkınızda hiç dava açılmamış gibi ve ceza almamışsınız gibi sonuç doğar.

Yani, şuan için yapacağınız başka bir işlem yok.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11