Gönderen Konu: kıdem tazminatında bordro ve gerçek maaş farkı  (Okunma sayısı 4223 defa)

Çevrimdışı pınar

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
kıdem tazminatında bordro ve gerçek maaş farkı
« : Şubat 22, 2009, 07:30:04 ÖS »
iyi günler diliyorum.8 yıllık hizmetimden sonra işime son verildi.bordroda asgari ücretten görünüyor ücretim fakat gerçekte aldığım ücret biraz daha fazla.maaşımı elden aldığım için bu farkı ispat edecek bir belgem yok.mali müşavirlik bürosuda çalışıyorum ve kıdem tazminatımın gerçek aldığım ücret üzerinden hesaplanması için ne yapmam gerekir? saygılarımla

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:kıdem tazminatında bordro ve gerçek maaş farkı
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2009, 09:55:58 ÖS »
Selamlar...

Kıdem tazminatını gerçek alığınız ücret üzerinden almak istiyorsanız tespit davası açmanız gerekiyor.Ancak, maaşı elden aldığınız için elinizde herhangi yazılı bir kanıt yoksa, aynı işyerinde çalışan ya da komşu işyerlerinde çalışan kişileri tanık olarak dinlettirebilirsiniz.Bu dava bir kamu davası niteliğinde olduğundan hakim re\\\'sen (kendiliğinden) inceleyecektir.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı pınar

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:kıdem tazminatında bordro ve gerçek maaş farkı
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2009, 10:26:28 ÖS »
cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ediyorum.dediğiniz gibi tanık olabilecek kimsem yok çünki küçük bir muhasebe bürosundayım ve benden başka patron haricinde çalışan diğer eleman patronumun kızı malesef.sanıyorum bu konuda elim kolum bağlı kaldı.patronun beni işten çıkarış sebebide ofisin idaresini kızına devredeceği ve bu arada kızının henüz mali müşavirlik belgeside yok ve bana kıdemce ve yaşça ondan büyük olduğum için istediği gibi patronluk yapamayacağı.çok saçma olsada gerekçeleri bu.8 haftalık süreminde başladığını sözlü olarak bildirdi ve ben yazılı olarak bana gerekçesiyle bildirmesi gerektiğini söylediğimde olmaz öyle şey diyerek itiraz etsede avukata danışıp gerekeni yapacağını söyledi fakat şu durumda 8 yıllık hizmetim karşılığı madur olan benim ve ne yapabileceğimi tam bilemiyorum.