Değerli ustalar,
12 yıl önce üniversiteye ilk başladığımda bir kitabevi taksitli alışveriş yapmak için tarihsiz boş bir senete imza attırmıştı. Mezun olana kadar yaptığım alışverişlerin karşılığı olan taksitlerimi zamanında ödedim. Her ödediğimde kitabevi bilgisayarından ödediğim miktarları düştü ve hiçbir borcum kalmadı. Mezun olurken senedi istedim. O ara yeni bir yere taşınmışlardı ve taşınma esnasında senetlerin bir kısmını kaybettiklerini bir kısmı da imha ettiklerini söylediler. Aradılar taradılar ve bana ait olan senedi bulamadılar. Onun yerine bir bilgisayar çıktısı verdiler. Çıktıda senedin bulunamadığı, borçlarımı ödediğim ve senetten hiçbir şekilde sorumlu tutulamayacağımı falan yazdılar. Alt tarafına da kağıdı verdikleri tarihi (2003) attılar, paraf attılar ve henüz yeni kaşe hazırlatmadıklarını söyleyerek kaşelemediler. Mezun olduğum için şehirden ayrıldım ve bir daha da o tarafa yolum düşmedi. Verdikleri o kağıdı ne olur ne olmaz diyerek saklamıştım. Gel zaman git zaman bu kitabevi batmış ve öğrencilerden aldıkları bu senetleri borçlarına karşılık vermişler. Arayıp bulamadıkları benim senedim de 2008 tarihi atılmış ve miktar belirtilmiş olarak avukat aracılığıyla ailemin oturduğu adrese gelmiş. Elimde sadece kitabevinin bana verdiği kağıttan başka birşey yok. Bu durumda ne yapmalıyım. Bu kağıt işe yarar mı? Ailem almasa olur muyduYardımlarınızı bekliyorum