Gönderen Konu: Sultanbeyli 1 icra müdürlüğü tapu tescil edilmeme şehri  (Okunma sayısı 5776 defa)

Çevrimdışı ibrahim halil

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
25.12.2009 tarihinde bahçeli bir ev satın aldım. 18gün sonra tapuma şerh koymuşlar. Koyan sultanbeyli icra müd. Açıklamada maddi hatanın giderilinceye kadar taşınmaz hakkında tescil edilmeme şehri vardır deniliyor. Icra müdürü ile görüştüm. Bana diyor ki satın aldığın taşınmaz izale şura yoluyla satılmış. Bu süreç içerisinde sahte imza atılmış. Imzası taklit edilen şahıs mahkemeye başvurmuş mahkeme de tapuya şerh koymuş. Mahkeme sonucunu bekle diyor. Mahkeme ne zaman sonuçlanır meçhul. Yani 106000tl ye aldığım evi şimdi satamıyorum.madem bu durum vardı tapu neden satışa izin verdi. Satın almadan önce tapuya sordum temiz sorun yok dediler. Şimdi ise bu sorun çıktı. Lütfen yardımcı olun

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Sultanbeyli 1 icra müdürlüğü tapu tescil edilmeme şehri
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2010, 03:56:02 ÖS »
Selamlar...

Mahkeme dosyasına bakmak lazım konunun ne olduğu tam olarak anlaşılamamaktadır.Ancak mahkeme kararıyla üzerine ihtiyati tedbir konulmulşsa sonucunu beklemekten başka çare bulunmamaktadır.Uğradığınız zarar için maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz.Saygılar...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı ibrahim halil

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:Sultanbeyli 1 icra müdürlüğü tapu tescil edilmeme şehri
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2010, 04:31:51 ÖS »
Tapu hakkında bilgi aldım. Satın aldığım ev kemal. Adına kayıtlı imiş. Şahıs vefat edince çocukları birbirine düşmüş. Tapu üzerine haciz koydurmuslaq. Başka bir çocuğu ise tapuda ki hacizi sahte imza ile kaldırtmış. Izaleyi suyu kanalıyla burayı satın almış. Ondan da ben satın aldım. Alırken tapuda sorun yok dediler. Aldıktan 18gün sonra mahkeme sahte imza yüzünden tapuma maddi hata giderilinceye kadar tescil edilmeme şerhi koymuş. Olay bundan ibaret . Şimdi bu durumda ne yapmalıyım. Avukata danıştim. 3500tl ver %90 hallederim diyor. Lütfen bir yol gösterin