Gönderen Konu: Çifte Emeklilik  (Okunma sayısı 3336 defa)

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Çifte Emeklilik
« : Ocak 24, 2009, 07:40:09 ÖS »
e-mail yoluyla gelen sorular...

Soru:

Alıntı
HAYIRLI GUNLER
BENİM SiZE ÖNEMLİ BİR SORUM OLACAK. BEN 1981 YILINDA SİGORTADAN BASLANGIÇ YAPTIM. 1981\\\'DEN 87YE KADAR SİGORTAM YATIRILDI. 87DEN 91\\\'E ÇALIŞTİGİM SİRKETTE KAMYON ÜZERİME OLDUGU İCİN HEM SİGORTA HEM BAGKUR PRİMİM YATIRILMIŞ. YANİ BAGKURDAN PRİM ÖDERKEN SİGORTADAN DA PRİM ÖDEMEM YAPILMIS. SİMDİ EMEKLİLİK İCİN BASVURU YAPTIGIMDA HER İKİ KURUMA DA O DÖNEMLERDE YATIRDIGIM PRİM ÜCRETLERİNDEN DOLAYI EMEKLİLİĞİM YAPILAMAMAKTA. SU ANDA SADECE BAGKURLUYUM. 2005TR BAGKURA GEÇMİSTİM. ANCAK 2005TE GEÇTİGİM İCİN Mİ BİLYORUM EMEKLİLİK YASIMI 55TEN 58E ERTELEDİLER NE YAPMAM GEREKİYOR. SU ANDA 54 YASINDAYIM. SİGORTAYA BASLATTGIIM TARİHTE YANİ 1981DE EMEKLİLİLİK YASI BAGKURLULULAR İCİN 5000 GÜNDÜ, SİGORTALILAR İCİN 45-50 YASLARIYDI SANIRIM. EMEKLİ OLMAK İCİN NE YAPMALIYIM. YARDIMIZI BEKLİYORUM.

Cevap:

Şu an yaşamış olduğun sorun çifte sigortalılık durumudur. Çifte sigortalılık durumlarında 50 yaşını doldurmak gerekiyor. Yani prim gün sayınız dolmuş olsa da  50 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor. Sebebi ise, 1 yılda prim ödeme gün sayısı 360\\\';ı geçemez.
Yukarıdaki şartları sağlıyorsanız emekli olmak İşverence yatırılan malüllük ve emeklilik tutarınızın nakden iadesini talep edebilirsiniz. On yıl içinde en çok hangi kuruma priminiz ödenmişse, o kurumdan emekli  olabilirsiz. [/b]
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11