Gönderen Konu: Dilekçeler de Üyelik şartı Olmalı mı?  (Okunma sayısı 4854 defa)

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Dilekçeler de Üyelik şartı Olmalı mı?
« : Nisan 02, 2008, 12:43:02 ÖÖ »
Bu konuyu açmak istedim; çünkü turkhukuksitesi\\\'nin adliye duvarında vermiş olduğum ilanda bazı meslektaşlarımızdan eleştiri gelmiş.Ve forumda bu konuyu açmanın mantıklı olacağını düşündüm.

Tartışılan konu, yayınladığımız dilekçe örneklerinin sadece avukat üyelere özel olmasını isteyen meslektaşlarımız var.Sadece kendi sitem için değil; tüm dilekçeleri yayınlayan siteler için geçerli tabi.Siz değerli meslektaşlarım, bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?Size göre dilekçelerin siteler de sadece özel üyelere açık olması görüşüne katılıyor musunuz?Yada tüm halkımızın bu konuda bilgi sahibi olmasının gerekli  olduğunu mu düşünüyorsunuz?
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı ewrim

• Aktif Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Cvp:Dilekçeler de Üyelik şartı Olmalı mı?
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2008, 01:09:57 ÖS »
Güzel bir konuya değinmişsin arkadaşım
bence isteyen herkesin dilekçelere erişimi olmalı tabiki üye olması kaydıyla
güzel olan herşeye bir zaafım var

Çevrimdışı Av. Aysun Delikanlı

• Administrator
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • Hukukevi
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Dilekçeler de Üyelik şartı Olmalı mı?
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2008, 05:11:04 ÖS »
Bence de halkımız  da dilekçe örneklerine erişebilmeli.Avukat arkadaşlarımız dilekçelerin halka açık olması ile önüne gelen herkesin elinde dilekçeyle mahekemeye başvurabileceğini ve böylece işlerin karışabileceğini düşünüyorlar.Ama hiçbir bilgi vermeden haklımızın biliçlenmesini beklemek,özellikle de avukat tutamayacak durumdaki vatandaşlarımızı düşünürsek bu acımasızca olur.sonuçta avukatlar mahkeme çalışanlarına hakimlere savcılara  vatandaşlara yardım etmek ve de karşılığını almak için varlar,sırf kendileri yardım edebilsin diye halkımızın bilgi alma özgürlüğünü kısıtlamak yanlış olur.Yalnız bence de üyelik şartı konmalı.önüne gelen kopyalayıp alıyor,bir de emeğe karşılık yorum yazsınlar değil mi :) teşekkürler..