Gönderen Konu: Kat Maliki Sorunları ve Dava Yolu  (Okunma sayısı 4628 defa)

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Kat Maliki Sorunları ve Dava Yolu
« : Nisan 19, 2009, 10:38:42 ÖS »
E-Mail Yoluyla Delen Sorular...

ALINTIiyi günler ben 15 dairelik bir apartmanın en üst kattında  daire sahibiyim bina 16 yıllık 16 yıldır dairede oturmaktayım 16 yıldır çatı akıyor yönetici hep yapacağız diyor yapıyorlar ama aspirin tedavisi her sene aynı problem geçen yaz çatı izolasyonu (ziftli kağıt) için karar alındı izolasyon ehilsiz kişilere yaptırıldı ucuz olsun diye evi komple badana yaptırdım nasılsa birdaha akmayacak diye ama malesef ev yine berbat oldu çatıda birkaç tane su deposu var birde 2adet güneş enerjisi kurdular bütün itirazlarıma rağmen .
güneş enerjilerine karşı çıkamayacağımızı öğrendim diğer taraftan başka daire sahibi kat kalöriferi yaptıracağım bina dışından baca çıkartması gerektiğini söyleyip apartman sakinlerinden izin istedi bizde verdik (yazılı) fakat bu vatandaş kalorifer kazanını evin balkonuna değil kömürlüğe koydu iki odunluğu birleştirdi biz dumandan rahatsız olunca kazanı bahçede balkon altını kapatıp oraya aktardı müşterek kullanım alanı.
girişte iki daire var ikiside bahçeyi kendilerine göre çevirdiler balkonları kapatıp oda yaptılar daha sonra bahçeden balkon çevirdiler kimse buna karşı çıkmadı ben hariç banada çatıyı yapma sözü verdiler bende kesin çözüm istedim fakat olmadı ben şimdi bunların hepsini mahkeme kararıyla eski haline döndüre bilirmiyim kalorifer kazanı dahil bana yol gösterirseniz sevinirim artık bu işi kökten çözmek istiyorum saygılarmla
ALINTI
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Kat Maliki Sorunları ve Dava Yolu
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2009, 11:04:56 ÖS »
Selamlar...

Anlalttığınız olaylarda husumetler farklı kişilereyönlendirilmeli.

Yönetimin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili hukuki problemlerinizi Sulh Hukuk Mahkemesi\\\'ne

Apartman Komşularınızın haksız işgali ile ilgili probelmelerinizi bağlı olduğunuz ilçenin Kaymakamlığı\\\'na  yada bulunduğunuz ilin Valiliği\\\'ne.

Yine apartman sakinlerinin rahatsız edici davranışlarından dolayı olan hukuki problemizi Sulh Hukuk Mahkemesi\\\'ne yönlendirmelisiniz.

Hukuk dışı yapılan çalışmaların sonucu siz hukuki yola başvurduğunuzda elinizdeki kanıtlarla her şeyi eski haline getirebilir hak kaybını önleyebilirsiniz.Ancak, anlattığınız olaylarda yönetime yazılı olarak beyan vermişsiniz onlardan doğal olarak savunmalarında bu belgeleri sunacaklardır.

Kat malikleri kendi evlerine yapmış oldukları yapıları izinsiz yapmış olduklarını düşünürsek ve ortak kullanım alanlarının işgalini  kaymakamlığa ve valiliğe bir dilekçe ile iletebilirsiniz.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11