Gönderen Konu: bina yönetim planı değişikliği  (Okunma sayısı 4815 defa)

Çevrimdışı ismail

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
bina yönetim planı değişikliği
« : Mayıs 13, 2009, 04:21:07 ÖS »
Merhabalar.
12 mesken ve 2 dükkandan ibaret bir apartmanda oturmaktayım.Tapuları kendime ait olan ve zemin katta bulunan işyerim ile hemen arkasında  bulunan,duvarları bitişik olan dairemi birleştirerek iş yerine çevirmek istiyorum.Belediyeden verilen bilgiye göre tüm tapu sahiplerinin noterce tastikli oluru gerekiyormuş.Tapu sahipleringeneli olur vermesine rağmen bir kişi olur vermiyor ve olur vermasi için şart koşuyor.Asansörü olmayan binaya asansör yapılmasını istiyor.Daire sahiplerinin çoğunluğu ise  maddi açıdan veya gereksiz görmelerinden dolayı asansörü istemiyor..bu konuyla ilgili  açıklanan yeni Kanunları okuyup acizane anlayabildiğim kadarıyla kat maliklerinin 5/4 ünün rızasının yeterli olduğunu anlıyorum.Bu konuda bilgi verebilirmisiniz,maduriyetimin giderilmesi için nasıl biryol izlemeliyim.Son çare olarak Mahkeme yoluyla sorunu çözebilirmiyim.
İyi çalışmalar dilerim.

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:bina yönetim planı değişikliği
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2009, 11:16:17 ÖS »
Selamlar...

KTK m. 24 uyarınca;

VII - Yasak işler:
Madde 24 - Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır. Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, DÜKKAN, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir. Bu karar yöneticinin veya kat maliklerinden birinin istemi üzerine bütün bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti kütüğündeki sahifelerine şerh verilir.

Buna göre tüm mesken sahiplerinin onayını almanız gerekecek.

Örnek vermek gerekirse :

Bir dükkan sahibi fırın işletiyor ; ancak bacası tüm mesken sahiplerinin balkon kenarından geçmesi gerekiyor.Bunun için tüm mesken sahiplerinin imzasının alınması gerekir.Bir tanesi dahi imzadan imtina ederse bacayı ilgili mesken sahinin balkon kenarından geçiremezsiniz.Buna göre anlattığınız olayda imzadan imtina eden kişinin dahi rızası gerekmektedir.Saygılar...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11