Gönderen Konu: BOŞ SENETLE TAHSİL  (Okunma sayısı 6694 defa)

Çevrimdışı nurullah

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
BOŞ SENETLE TAHSİL
« : Mayıs 25, 2010, 10:46:13 ÖÖ »
2009 YILININ TEMMUZ AYINDA BİR RENT A CAR FİRMASINDAN 1 HAFTALIĞINA ARAÇ KİRALADIM.KİRALAMA ESNASINDA AÇIĞA SENET VERDİM.ANCAK SENEDİN ARKA TARAFINA KİRALADIĞIM ARACA TEMİANATTIR YAZMIŞTIM.RENT A CAR FİRMASI TARAFINDAN SÖZLEŞME ÖRNEĞİ VERİLMEDİ.ANCAK ÜCRETİN BİR KISMINI KREDİ KARTIMLA ÖDEDİM.DAHA SONRA ARAÇLA KAZA YAPTIĞIM İÇİN BENDEN BİRMİKTAR DAHA PARA İSTEDİLER.Kİ KASKODAN ARAÇLARINI YAPTIRMALARINA RAĞMEN.VERMEYECEĞİMİ SÖYLEYİNCEDE SENEDİ BİR BAŞKASINA 15000 TL OLARAK BİR AKRABALARINA BORÇLUYMUŞUM GİBİ GÖSTEREREK,ARKASINDA TEMİNATTIR YAZAN KISMIDA KESEREK İCRAYA VERMİŞLER.ŞUAN DAVAM EDİYO,İLK DURUŞMADA KARŞI TARAF BORÇ VERDİM İFADESİNİ İKİNCİ DURUŞMADADA TİCARİ ALIŞVERİŞTEN İBARESİNİ KULLANDILAR.SENETTE ALACAKLI GİBİ GÖSTERDİKLERİ KİŞİ RENT A CAR FİRMASININ RESMİYETTE GÖRÜNMEYEN ORTAĞI DEĞİL ANCAK BİZ REKLAM BROŞÜRLERİNDE İNTERNET ÇIKTILARINDA GİZLİ ORTAĞI OLDUĞUNUN DELİLLERİNİDE SUNDUK MAHKEMEYE..ARAÇ KAZA RAPORUMU,KREDİ KARTI EXTRAMI,KİŞİNİN RENT A CAR İŞİYLE UĞRAŞTIĞINI BELGELERİYLE SUNDUK MAHKEMEYE ve SENEDİN KESİLDİĞİ ÇOK BARİZ OLMASINA RAĞMEN AVUKATIMIN SÖYLEYİŞİNE GÖRE İSPAT KÜLFETİ BİZDE OLDUĞUNDAN KAZANMA ŞANSIMIZ AZMIŞ.SİZCE NE YAPMALIYIM.İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM!...

Çevrimdışı Sorumlu Kişi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Cvp:BOŞ SENETLE TAHSİL
« Yanıtla #1 : Mayıs 26, 2010, 11:01:02 ÖÖ »
Selamlar...

Genel olarak borçluların borca itiraz etmesi mahkemelerce etkili görülmeyerek reddediliyor.Özellikle ispat külfeti sizde olunca senede karşı senetle ispat daha çok önemseniyor.Bu sebeple ispat külfeti sizde olduğu süreç içerisinde karşı tarafın senet takibini engelleyecek bir evrağa ihtiyacınız olacak.Bunun yanı sıra senedin kesilmiş olması hakimce anlaşılan bir konuysa reddedilmesi muhtemeldir.Konu hakkında avukatınızla irtibat halinde olmaz sizin açınızdan faydalı...