Gönderen Konu: hukuk öğrencileri  (Okunma sayısı 4996 defa)

Çevrimdışı avukatsinem

• Yeni Üye
  • *
  • adaletin olmadığı bir ülkede hukuk okumak zordur
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Öğrencisiyim
hukuk öğrencileri
« : Ağustos 16, 2010, 10:57:08 ÖÖ »
Ben bir hukuk öğrencisi olarak kendimi geliştirmek istiyorum.Birinci sınıfımı hiçbir dersimden kalmayarak başarı ile geçtim.Şimdi yaz tatilinde günümü kitap okuyarak geçiriyorum.İkinci sınıfın bitiminde neler yapabilirim?Staja başlarsam faydalı olurmu?Yardımcı olursanız memnun olurum.Saygılar...

Çevrimdışı Sorumlu Kişi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Cvp:hukuk öğrencileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2010, 01:05:29 ÖS »
Merhaba...

Hukuk fakültelerinde verilen eğitimler genel olarak taorilerden ibaret olup; mesleki hayattaki pratikle çok büyük bağlantıları bulunmamaktadır. Bu nedenle sizin için öneli olan hakim ve savcılık sınavlarına hazırlanıp bir hakim yada savcı olmak mı? veya avukat olmak mı? konusunda düşünülmelidir.

Eğer avukat olmak istiyorsanız ve kendinize de biraz güveniniz varsa öğrencilik süresince bir hukuk bürosunda kendinizi pek tabi geliştirebilirsiniz. Okulunuzu başarıyla tamamlayınca da avukatlık stajı süresince çok rahat bir staj eğitim alır ve başarıllı bir avukat olarak meslek hayatına atılabilirsiniz.

Eğer ki hakim veya savcılık konusunda kararlıysanız bir hukuk bürosunda eğitim almanızın pek bir faydasını göremezsiniz.Çünkü sınavlar tamamen okuldaki eğitimlerinizin konularından oluşmaktadır. Bu nedenle bol bol test çözüp eski almış olduğunuz derslerin pratiğini yapmalısınız. Mesela, birinci sınıftan Medeni Hukuk ve Anayasa derslerini iyi öğrenmelisiniz. Bol bol o derslere ilişkin çıkmış soruları çözebilirsiniz.

Karar sizin hukuk eğitimi hayatınızda başarılar diliyorum...

Çevrimdışı zeynep

• Aktif Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Ağustos 16, 2010, 01:09:46 ÖS »
Selamlar...

Haberci_06 adlı kullanıcının dediklerine tamamen katılıyorum.Ek olarak yükseklisans yapıp öğretim elelmanı yada kpss sınavlarına hazırlanıp uzman da olabilirsiniz. Bu durumda yine okuldaki eğetim ve ek olarak genel kültür ve genel yetenek alanlarına da çalışmanız gerekecek. Seçim sizin...Saygılar...

Çevrimdışı avukatsinem

• Yeni Üye
  • *
  • adaletin olmadığı bir ülkede hukuk okumak zordur
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Öğrencisiyim
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2010, 01:32:37 ÖS »
Paylaşımınız için teşekkürler. Benim ileriye dönük planlarımda Avukatlık mesleği var. Çünkü daha çok mücadeleciyim,araştırmacıyım,sabırlıyım.Bu özelliklerim sebebiyle Avukatlık mesleğini  kendime daha yakın buluyorum.Bu mesleği de çok iyi bir şekilde gerçekleştirmek istiyorum. Bunun içinde elimden gereken ne var ise yapmaya hazırım.Kendimi geliştirmek adına sitede makale kısmında yazılar yayınlıyorum. Bunun bana katkı sağladığını düşünüyorum.Saygılar...