Gönderen Konu: En İlginç Davanız Hangisiydi?  (Okunma sayısı 3218 defa)

Çevrimdışı Orhan Gemlik

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
En İlginç Davanız Hangisiydi?
« : Mayıs 01, 2008, 02:58:46 ÖS »
Avukatlık mesleğinin ne kadar yorucu ve zor bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz.Ancak, bazen önümüze gelen davalar aklımızdan hiç çıkmıyor hatta kazınıyor.Ben de siz değerli melektaşlarımla paylaşmak istediğim ilginç bir davam oldu.

Bir kaç yıl önce  16-17 yaşlarında bir genç okulun bahçesinde top oynarken Atatürk büstünü kırıyor.Büstün kırıldığını gören liseli genç korkarak oradan kaçıyor.Daha sonra okul yönetimi Atatürk büstünün kırık olduğunu görünce, doğal olarak kolluğa haber yolluyor.Olay yerine gelen polisler bir kaç soruşturmadan sonra gencin kimliğini tespit ediyorlar.Polis etraftakilerin beyanlarına dayanarak genci hapse atıyor.Ancak, ilginçtirki açılan kamu davası sonucu 8 yıl hapsi isteniyor.Olaya tanık olanlar ise aynen söyle diyor: \\\'Topu bile bile Atatürk büstüne attı!\\\'\\\'.Daha da ilginç olanı kolluğun bu kararı vermesidir.Gerçekten bu dava bana gelince çok şasırmıştım.Neyseki genç kamu malına zarar vermekten para cezasıyla kurtuldu.Ancak bu şekildeki ön yargılı zihniyet ve tutuklama kararı beni çok şaşırtmıştı.

Sizinde ilginç bir davanız varsa bekliyorum....