Öncelikle bu konuyu açmak geçekten güzel bir düşünce,teşekkür ediyorum.Forumu gezen ve hakim mi yoksa savcı mı olsam sorunu için,güzel bir tartışma ortamı olacağına inaniyorum.
En başta avukatlık için karar verirdim diyorum.Sebebi ise,avukatlık ücret tarifesi var.Avukatlık ücret tarifesine baktığımızda gerçekten avukatlık cazip geliyor bana.Şu varki ülkemizde avukatlar bu tarifeyi,gelen müvekkillerine uygulatabiliyorlar mı?İste asıl sorun burda.Belki bu tarife pratikte uygulanabilseydi,o zaman derdim ki ;\\\'\\\'kesinlikle avukatlık!\\\'\\\'
Ülkemizde bu tarifenin uygulanma oranı %5 belki de hiç ugulanmıyordur.Aslında bu şekilde uygulanma oranını sıfırlara düşüren,bizim yakın kavramı,eş, dost kavramından doğmaktadır.Tüm sorun avukatların \\\'\\\'bir daha gelmicek\\\'\\\' endişesi ya da \\\'\\\'beni paragöz\\\'\\\' tanımasın düşüncesinden gelebilir.Bunu çoğaltmak mümkün...
İşte bu sebepler avukatların insanlara karşı olan çevre kaybetme endişesi,insan bakışlarının değişme düşüncesi,tarifenin uygulanmasına engel koyuyor.Mesela,bir dişçiye gelen müşteri diş çekimi için ,tam bilemesemde yakın olarak, diş çekiminin 30 ytl olduğu bellidir.Neden bir dişçi bu tarifeyi uygularken.Avukatlar uygulamıyor.Gelenek,görenek vs vs vs...Başka hiçbir neden olamaz,bence!Sonuçta avukat da vergi veriyor,dişçi de vergi veriyor.
Bu yüzden kesinlikle öğrenciler,daha okulu bitirmeden ,hakim olmaya yönleniyor.Açıkçası ne yalan söyleyeyim,ben de hakimlikten başka bir şey düşünmemekteyim.Görüyoruz şahit oluyoruz,avukatlarımızın sıkıntılarına...
Evet, arkadaşların bu konuya karşı yanıtsız kalmayacağınızdan eminim;çünkü hepimizin haytını ilgilendiren bir tercih,Yanıtlarınızı bekliyorum...İyi günler...