Gönderen Konu: konut kredi kefillik iptali yapılabilrmi  (Okunma sayısı 6986 defa)

Çevrimdışı tugba_1981

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Diğer meslekten hukukseverim
konut kredi kefillik iptali yapılabilrmi
« : Eylül 11, 2012, 10:18:03 ÖÖ »
merhaba,size sormak istediğim geçen ay boşandığım eşimle beraberken aldığımız konutun ben ve babamın kefilliğinin iptalini yaptırabilirmiyiz.mahkeme çocuğun velayetini isteğim doğrultusunda bana verdi.eşimden tek isteğim onun olan evin kredi ödemesini yapmasıydı çünkü bir senedir ödemediği için ben ödüyorum.mahkeme boşanma tarihinden itibaren borçlunun ödemesi diye dava dilekçemize yazdı fakat gene ödemiyor.benim üzerime hiçbirşey yok fakat babam hem emekli hemde gayrimenkulleri var.bu yüzden elim kolum bağlanıyor.bankaya ne gibi işlem yapabilirm.kefilliklerimizi iptal ettirebilirmiyiz.lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi günler dilerim

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Ynt: konut kredi kefillik iptali yapılabilrmi
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2012, 10:25:37 ÖÖ »
Kefilliğin iptali mümkün değildir. Kefillikten doğan borç ödendikten sonra asıl borçluya rücu edilebilir. Elinizdeki ödeme belgesiyle (makbuz) asıl borçluya ilamsız icra takibi yapabilirsiniz.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11