Gönderen Konu: Nafaka Talebi Ve Zamanaşımı  (Okunma sayısı 11023 defa)

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Nafaka Talebi Ve Zamanaşımı
« : Aralık 18, 2008, 06:42:09 ÖS »
Mailimize Gelen Sorular...

SORU:

Alıntı
iyi akşamlar  benim 1evliliğimden 2 oğlum 1 kızım var 23/10/1998 tarihinde eski eşim boşanma davası açtı mahkeme 26/05/1999tarihinde boşanmamıza karar verdi 1982 doğumlu oğlum 1989 doğumlu kızım\\\'ın velayetini mahkeme annesine verdi mahkeme annesi çalıştığı için çocuklara aylık 10\\\'milyon aylık(eski para) nafaka bağladı.ben balıkesir/ayv alık\\\'ta oturmaktayım eski eşim eskişehir\\\'de çocuklarım ve eşimle bağları kopartmamıştık.mahkeme çocukların velayetini annesine vermesine rağmen oğlumu ben okuttum ayvalıkta oğlum ayvalık anadolu lisesinden 2001 yılında mezun olduktan sonra eskişehir anadolu üniversitesini kazandı eskişehire götürdüm üniversite kayıtlarını yaptırdım ozamnın parası 600milyon civarı üniversite 4sene sürdü her dönem 6ayda bir kayıt ücreti vardı bunlarıben karşıladım benim oturduğum yer sayfiyelik yer olduğu için çocuklarım yaz tatilinde 3 ay benim yanımda kalıyorlardı ben bunların bütün ihtiyaçlarını karşılıyordumoğlumun okul kayıt ücretini ve ellerine harçlıklarını verip eskişehire gönderiyordum oğluma ayvalık\\\'ta ziraat bankasında hesap açmıştık biz burdan yatırıyorduk onlar eskişehirden bankamatikten çekiyorlardı zaman zaman ben yatırıyordum benim yatıramadığım zaman babam benim için yatırıyordu.2004 yılıda kızım ayvalığa benim yanıma yerleşti ayvalıkta okuluna devam etti (ticaret lisesi)2007 yılında mezun oldu ve annesinin yanına döndü.ben  temmuz 2008 yılına kadar maddi manevi hertürlü destekte bulundum.ağustos2008 \\\'de eski eşim yine para istedi bende şuan durumum olmadığını söyledim sanki mubarek hiç para göndermemişim gibi verdi veriştirdi bunun üzerine kızım ve oğlum da benimle ilişkikerini kestiler babalıktan bile ret etmişler.kızım bu sene mersin\\\'üniversite kazanmış oraya yerleştiler ve hemen gider gitmez bana icra emri çıkartmış.ben bunu haksız bir davranış olarak görüyorum bana 10 sene geriye dönük nafaka istiyor okulu için benden yardım isteseydi ben yine seve seve gönderirdim.10 sene önce kızım reşit değil\\\'di kızımın bana 10 sene öncesinden nafaka talebinde bulunabilirmi ben ayvalıkta kaldıkları süreleri okul kayıtlarından çıkarta bilirim bunun faydası olurmu yani ben bu ödemeyi haksız buluyorum bunu ödememe şansım varmı varsa lütfen bana yardımcı olun ne şekil bir dilekçe yazmam gerekiyor bankadan hesap ekstre\\\'si alamadım ancak mahkeme yazı yazıp istermiş.bana yardımcı olursanız sevinirim.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı zeynep

• Aktif Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Cvp:Nafaka Talebi Ve Zamanaşımı
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2008, 06:57:13 ÖS »
Selamlar...

Ben bu sorunuza öncelikle icra kısmı acısından cevap vermenın doğru olacagını dusunuyorum.suanda sızın için önemli olanda bu.yapılan icra takibini durdurmak.çunku bırcok destekte bulunmuş oldugunuz gözardı edılemez.siz bu icra takibine ıtıraz edeceksınız ve yapılan takip duracak.bundan sonrakı asamada takibi devam ettirmek için size dava acacaklarını sanmıyorum.

Siz dilekçenizde böyle bir borcunuz olmadığını belırtecek ve nafaka ödemelerıne karsı elınızde yaptıgınız herturlu odemeye delil olabılecek dekont yada bu tarz makbuzları dosyaya sunacaksınız.Benım böyle bır borcum yoktur.cunku odemelerımı fazlasıyla yerıne getırmış oldugumdan verdıgım ek ve gereklı delıllerdede goruldugu gibi likit olmamış bır alacak sözkonusudur.Eger tüm dekontalrı sunamazsanız .onlar sıze karsı dava actıgında bıkaç dekontu sunup kalanları bulamadınızı ama bu dekontlarla zaten ıyı nıyetlı oldunuzu kolayca ıspatlayabılceksınız.
ama sureyı kaçırmadan dosyaya ılişkin işlem yapmanızı gereklı ıtırazlarınızı yapmanızı öneririm saygılar...

Çevrimdışı HÜSEYİN ÖZTÜRK

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2008, 08:48:26 ÖS »
öncelikle size teşekkür ederim jet hızıyla verdiğiniz cevap için. İyi niyetli olduğum için banka dekontlarını elimde tutmadım bu günleri düşünüp verdim paralara karşılık yazı almadım umarım bu yazıyı okuyanlar benim hatama düşmez.mahkemelik olduğumuzda mahkeme herhalde bankadan dekontları isteyecektir.Bana birde itiraz dilekçe numunesi gönderirseniz çok memnun olacağım. İyi çalışmalar dilerim

Çevrimdışı administrator2

• Global Moderator
  • Yeni Üye
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Diğer meslekten hukukseverim
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2008, 05:21:18 ÖS »
tabi şöyle bir şey de var.Siz çocuklarınızın nafakalarını ödediyseniz bugune kadar sorun yok diğer arkadaşların dediği gibi elinizde makbuz varsa bunu kanıtlarsınız şayet makbuz yoksa ödemek zorunda kalabilrsiniz bu aşamada ispatlayamadığınız kısım için ben itiraz etmeyin derim. onun dışında çocuğunuzun okul aidatlarını ödemeniz veya diğer masraflarını karşılamanız da babalık görevi olduğu için bu savunmanın pek de yararlı olacağını düşünmüyorum

Çevrimdışı HÜSEYİN ÖZTÜRK

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2008, 06:35:16 ÖS »
ben babalık görevimi yerine getirdiğime inanıyorum.mahkeme çocuklara 10 sene önce 10 ar milyon nafaka bağladı ben onlara bundan çok fazlasını verdim çocuklaramın bütün okul masraflarını karşıladım.
elden para verdim ara sıra bankaya yatırdım yatırdığım paralar 10 ytl değil en az yatırdığım 150-200 ytl geçtiğimiz mart ayında bir seferde 500ytl gönderdim tabi banka dekontlarını saklamadım işim olmaz diye.Banka\\\'dan hesap extre\\\'si istedim vermediler ,hesap oğlanın olduğu için ancak mahkeme yazı yazıp isteyebilirmiş,benim bütün sorunum şimdi icra takibini durdurup işi mahkemeye intikal ettirmek.Mahkemede kendimi aklayacağıma inanıyorum,bana yardımcı olursanız icra takibine itiraz dilekçesi yazmaya ozaman mahkemede kendimi savuna bileceğim selamlar

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2008, 07:02:10 ÖS »
Selamlar...

Bu konuda uzman bir avukattan yardım almanız gerekiyor.Çünkü dilekçe konusunda yardım etmek bizim görevimiz dahilinde değildir.Ancak sitemizin matbu dilekçelerinden faydalanabilirsiniz...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11