Gönderen Konu: Boşanan Eşin Bağ-Kur dan Faydalanması  (Okunma sayısı 4509 defa)

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Boşanan Eşin Bağ-Kur dan Faydalanması
« : Ocak 04, 2009, 02:38:56 ÖÖ »
Mail Yoluyla Gelen Sorular...

Soru:

Alıntı
iyi günler annem ve babam 1968 senesinde evlenmişler ve 1994 te de boşandılar babam 1935 doğumlu ve 2004 vefat yılı 26/12/1972 yılından bağ kur kaydı var. benim sorum babamın bağ kur borcunu yatırabilir miyiz? Annem boşanmış olduğu halde babamın emekli aylığını alabilir mi ilginize teşekkür ederim.
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı Av. Ahmet Delikanlı

• Administrator
  • Yönetici
    • Profili Görüntüle
  • Hukuk ile ilginiz nedir ?: Hukuk Fakültesi Mezunuyum
Cvp:Boşanan Eşin Bağ-Kur dan Faydalanması
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2009, 02:40:06 ÖÖ »
Cevap:

-Eğer ebeveynlerden birisi boşandıktan sonra evlenmemiş, 1 yıldan fazla evlilik sürmüş ve çocuk yetiştirilmesi de varsa; büyük dul aylığı alabilir. Bununla beraber sizin sosyal güvenceniz yoksa ve evli değilseniz yetim aylığı alabilirsiniz. Evli iseniz evlilik yardımı aylığı alabilirsiniz.

-Ayrıca ölen ebeveynlerden yani babanın emeklilik için geri kalan kısmını borçlanarak vefat eden ebeveynin emekli olmasını sağlayabilirsiniz.Saygılar...
İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Hacet Mah. Keykubat Bulv. Nazifoğlu Apt. No:2/6 Alanya/ANTALYA Tel-Fax: 0242 511 54 11

Çevrimdışı cem

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:Boşanan Eşin Bağ-Kur dan Faydalanması
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2010, 01:15:22 ÖÖ »
benim annem ile babam 1969 da evlenmişler, 1980 de boşandılar, babam 1983 de öldü biz 2kız ve ben erkek 3 kardeşiz, annem evlenmedi bizim üçümüze bağkur yetim aylığı bağlandı kız kardeşim evlenene kadar bende tahsilim nedeniyle 25 yaşıma kadar aylık aldım şimdi sadece küçük kız kardeşim aylık alıyor,annemde kendi babasından cüzzi bir aylık alıyor. annem babasının aylığından vaz geçerse babamdan aylık alabilirmi? alabilir ise ne yapmamız gerekli? Beni bilgilendirirseniz memnun olurum,Teşekkürler