Gönderen Konu: ÖZEL TERTİBATLI ARACIMIN İCRA KANALI İLE HAKSIZ SA  (Okunma sayısı 5669 defa)

Çevrimdışı Mehmet Sözen

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Sayın Yetkili;
Bilgi almak istediğim konunun buraya mı yazılması konusunda bilgim yok..Eğer yanlış bir bölüme yazmışsam Sevgili admin ve diğer yetkililerin yardımlarını isterim...
Öncelikle anlatmak istediğim; ben %5o dereceli ortopedik özürlü bir vatandaşım..2006 Yılı haziran ayı sonunda 2007 model olarak PALİO 1,2 araç satın almak istedim,ve bununla ilgili olarak önce yetkili bayiye ve daha sonra Türkiye dist.başvuruda bulundum.Kendilerine Mevcut almış olduğum maaşımı ve giderlerimi ve kalan miktarı arz ederek bu koşullarda bir araç istediğimi beyan ettim..Yaklaşık olarak 1 hafta sonra Yetkili Ana Bayii satış temsilcisi yollayarak görüşme için Ana bayiye davet ettiler...İlk görüşmemizde mevcut aracın satış fiyatına 1500TL lik indirim uygulayabileceklerini ve aylık 450 tl taksitle bu satışı yapabileceklerini beyan ettiler.Bende Özürlü olduğumu ve bu özrümden dolayı ÖTV vergisinden muafiyetim olduğunu beyanla yaklaşık olarak (ANA BAYİİ VE TÜRKİYE DİST.İNDİRİMLERİNDEN SONRA)bana aracı 11500TL ye verebileceklerini ve taksitlerin 3 yıl boyunca 370 TL ödemem gerektiğini ve kredinin hazır olacağını sölediler..Bende 1500Tl peşin vererek 10.000TL için kredi kullanmalarını söyledim ve Krediyi kullandık..Ve ben aracı bu şartlarda aldım..ilk 6 ay kesintisiz ödemelerimi yaptım..7.taksitten sonra 2 taksit ödeyemedim..Beni Kredi veren bankanın sorumlusu arayarak; 2 taksit ödenmediğini ve dosyamın İDARİ TAKİBE girdiğini,ödenmezse 1 HAFTA sonra KANUNİ TAKİBE gecileceğini beyan etti.Bende o telefon görüşmesinin akabindeki 2 gün sonra geciken 2 taksit+g.faizleri+günü gelmeyen 3.taksidimi de yatırdım.Bankayı arayarak Durumu arzettim.Sorumlu kişi Bunu gördüklerini Ve ödemelerimin taksit halinde devam edebileceğini Takibin kaldırıldığını söyledi.Bende bu kaldırımla ilgili tarafıma yazı verilmesini talep ettiğimde bunun mümkün olmadığını ancak yatan taksitlerin belgelerini verebileceğini söledi ve bir sorun olmaz diye telaffuzda bulundu.Bende belgeleri aldım..Ancak bir hafta sonra Aracım Banka Avukatları ve İCRA memurları tarafından Yolum kesilerek aracıma el konuldu.Bende beyanla Aracın borcunun olmadığını ve Ödeme belgelerinin yanımda olduğunu Ayrıca aracım ÖZEL TERTİBATLI ÖZÜRLÜ ARACI olduğunu el koyamıyacaklarını söyledim.Ancak olmadı ve aracı çektiler..Avukata giderek durumu anlattım..Avukat borcumun ödenmediğini ve 3 taksit beklediğini söyleyince belgeleri sundum..Bu durumda Şaşıran avukat ilgili bankayı arayarak durumu sordu..Ödendi bilgisini alınca telefonu kapatarak \\\"borcunuz ödenmiş ancak banka İdari takip kayıtları kapatılmadığından dosya açtım ve masrafım oldu 1500 TL avukat borcunuz var onu ödeyin aracınızı verelim \\\"dedi.Bende iki sefer neden para ödeyeceğimi ve ayrıca bankanın yapmış olduğu hatayı bana yıkmaya çalışılmasından dolayı duyduğum üzüntü ile beraber arabamı istedim..Avukat vermedi ve Aracımı İCRA KANALI ile sattı..Aracı alan kişi PLAKA daki ÖZÜRLÜ ibaresini görmeden aldığı için Onunda yatırmış olduğu para boşa gitti..
Şimdi bu sorunumu nasıl çözmeliyim...Bu konudaki görüşlerinizi almak isterim..

Çevrimdışı uğur

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Cvp:ÖZEL TERTİBATLI ARACIMIN İCRA KANALI İLE HAKSIZ SA
« Yanıtla #1 : Mart 02, 2009, 05:34:21 ÖS »
Selamlar;

Anlatimlariniza göre olayda mükerrer tahsilat söz konusu. Bu durumda yapmaniz gereken icra takibinin yapildigi yer cumhuriyet bassavciligina suc duyurusunda bulunmak olacaktir. Zira ortada görevi kötüye kullanma sucunun islendigi kanisi uyanmaktadir. Ayrica muhattabin ceza almasi; baska bir ifadeyle sucun islendiginin sabit bulunmasi durumunda maddi ve manevi tazminat da talep edebilirsiniz.

Saygilarimla.

Çevrimdışı Mehmet Sözen

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2009, 02:24:17 ÖÖ »
sayın Bakır..
Konu ile ilgili olarak özel görüşmek isterim...eğer mümkünse..;)
profilimde skype adresim mevcut..
ilginize ve cevabınıza tekrar teşekkür ederim..:)
tekrar görüşmek dileğiyle..

Çevrimdışı kocaelihukuk

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2009, 11:43:33 ÖS »
Sayın İLGİLİ

Anladığım kadarıyla boçcunuz olmadıgı halde icra takibine maruz kalmışsınız. Burda yapabilceğiniz şey genel mahkemelerde  borcunuzun ödendiğini tespit eden bir dava ( menfi tespit davası ) açın.Böylelikle borcunuz olmadıgı tespit edildikten sonra haksız icra takibine maruz bırakıldıgınızı basiretli tacir gibi davranma yükümlülüğüne  uymak zorund aolan bankanın  yaptıgı icra takibinden dolayı zararın giderilmesini isteyin.  Bu konu da size en çok icra avukatları yardımcı olabilir.

Çevrimdışı Mehmet Sözen

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : Mart 04, 2009, 12:54:25 ÖS »
kocaelihukuk yazan:
Alıntı
Sayın İLGİLİ

Anladığım kadarıyla boçcunuz olmadıgı halde icra takibine maruz kalmışsınız. Burda yapabilceğiniz şey genel mahkemelerde  borcunuzun ödendiğini tespit eden bir dava ( menfi tespit davası ) açın.Böylelikle borcunuz olmadıgı tespit edildikten sonra haksız icra takibine maruz bırakıldıgınızı basiretli tacir gibi davranma yükümlülüğüne  uymak zorund aolan bankanın  yaptıgı icra takibinden dolayı zararın giderilmesini isteyin.  Bu konu da size en çok icra avukatları yardımcı olabilir.

ilginize   teşekkür ederim...