0 beğenilme 0 beğenilmeme
59
Müteahhit 80 küsür yaşındaki kadının sağlık raporu ile noterden vekaletini alır. Bu vekalet arsasını satmaya, yapmaya, yıkmaya herşeye tam yetkidir. Bu kadının 3 çocuğu ve alzaymir hastası eşi vardır. Daha sonra bu kadının iki çocuğu (üçünçü çocugun haberi yok) ve kadının kendisiyle adi kat karşılığı sözleşme yapar,imzalarını alır.
Daha sonra kadın hastanede yoğun bakımda iken(sekaret iken) mütehhit elindeki vekaletname ile kendi şirketine satış yapar.Kadın vefat eder.
Şimdi bu durumlardan sonradan haberi olan 3. çocuk mütehhitle görüşür, durumu sorar, mütahhit yaptığının yanlış olduğunu , ancak verese ile ve alzaymir eş ile uğraşmak istemediğini bu nedenle böyle bir yola girdiğini söyler. Ancak arsanın tapusunu tekrar vereselere vermek istemediğini lakin kat irtifakı tapusunu vereselere vermek istediğini söyler.
Bu durumda 3. çocuk ne yapabilir.Arsayı geri almak üzere müteahhiti dava ettiği takdirde davayı kazanma ihtimali nedir?
Veya müteahhit ile noterden nasıl bir sözleşme yapabilir ki ilerleyen aşamada yaşanabilecek sorunlu durumlarda kendini sağlama alsın, arsa üzerindeki mirasdan doğan hakkını kaybetmesin?
Teşekkürler.
Miras Hukuku kategorisinde (120 puan) sordu | 59

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

7,521 soru
5,155 cevap
737 yorum
1,782,836 üye